OKW-Café: Els de Groen, ‘GRENSLAND tussen Oost en West’

OKW-Café: Els de Groen, ‘GRENSLAND tussen Oost en West’

Datum
11 mei 2022
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

De werkgroep die het OKW-café organiseert, heeft voor het café van 11 mei in ACEC een zeer actueel onderwerp op het programma met auteur Els de Groen als gast.

In 1989 viel de Muur. Maar de voorzichtige toenadering tussen Oost en West leidde niet tot ontspanning. Met het aantreden van President Vladimir Poetin in 2000 ontstond er een nieuwe rivaliteit, waarin grenslanden als Oekraïne dreigen te worden vermalen. Geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne neemt Els de Groen ons mee naar Oost-Europa en alles wat ze daar onderweg zag.

Als schrijfster en onderzoeksjournalist schreef ze een tiental boeken over Oost-Europa, o.a. ‘Voor het Volk, 30 jaar Europese geschiedenis’, ‘Nuttige idioten, voor en na de Muur’ en ‘Dictator’s Manual’ (met tekeningen van Len Munnik). Van 2004 tot 2009 zat ze in het Europees Parlement, waar ze zich vooral met Oost-Europa bezighield.

Datum        woensdag 11 mei 2022
Aanvang    20.00u
 (inloop 19.30u)
Locatie       ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn een breed scala aan activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Hier kunnen leden en niet-leden elkaar in kleiner en groter verband ontmoeten en met elkaar in gesprek en discussie gaan.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen met diverse thema’s als filosofie, muziek, poëzie, natuur en geschiedenis. Deze bijeenkomsten worden zo’n 8 maal per jaar georganiseerd en vinden altijd plaats op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar het is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten, kennis te maken met andere leden van OKW en met elkaar van gedachten te wisselen. Natuurlijk is de bar van ACEC open en kunt u dit alles doen onder het genot van een drankje. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk dan op de website van OKW Apeldoorn.