OKW-Café: Dementie

OKW-Café: Dementie

Datum
3 april 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

In het OKW-Café van 3 april 2024 vertelt Marleen Onclin (o.a. gespreksleider mantelzorg, voorlichter dementie) over dementie. Wat is het? Wat gebeurt er in de hersenen en hoe kun je de eerste signalen herkennen?

Bijna iedereen krijgt met dementie te maken, ook al krijg je het niet zelf. De kans dat iemand in jouw omgeving het krijgt, is aanwezig. Wat is dementie, hoe kun je de eerste signalen herkennen? Dementie is de verzamelnaam voor een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen de informatie niet goed meer kunnen verwerken. Er zijn wel 50 hersenziektes, waarvan de meest voorkomende de ziekte van Alzheimer is.

Hoe kan je ermee omgaan wanneer een geliefde dat overkomt? Zijn er nog gezellige activiteiten? Wat betekent het voor de mantelzorger, maar ook voor de wijk waarin je woont? Waar kan je hulp, een steunpunt vinden in Apeldoorn? Marleen Onclin, gespreksleider mantelzorg dementie, geeft antwoord op al deze vragen. Onclin is gespreksleider mantelzorg en dementie. Zij is vrijwilliger bij Alzheimer Oost-Veluwe. Deze organisatie organiseert activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten, zij behartigt de belangen en wijst de weg naar hulp. Er is een Alzheimer Café, een trefpunt en een kookclub.

OKW-Café: Dementie

Datum        woensdag 3 april 2024
Aanvang    20.00u
 (inloop v.a. 19.30u)
Locatie       Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.