OKW café “De Kunst van het reizen”

Datum
6 november 2013
Tijd
20:00
Soort
Events

eizen, wat verstaat men daar onder? Dat is op zich al een vraag, waar men over kan discussiëren. Wie waren de eerste reizigers? Met wat voor doel kan men reizen? Is het reizen soms belangrijker als het er zijn? Wat komt men onderweg tegen?

Het is de bedoeling om op deze avond het reizen in een historisch en filosofisch perspectief te plaatsen, want sommige reiservaringen zijn van alle tijden. Wat bezielt de mens om in een koets, trein of vliegtuig te stappen en naar een plek te gaan waar men de taal niet spreekt, het eten niet kent? Kortom waar alles anders is als thuis.

Maar iedere reiziger heeft ervaringen, U ook, deze ervaringen willen we op deze avond met elkaar delen. Want deze ervaringen zijn echt niet altijd anders als die van de grote schrijvers. Na een inleiding van Gert Jan Mooij gaan we hier mee aan de slag. Wie vindt het tenslotte niet leuk om zijn reiservaringen met geïnteresseerden te delen?

Het programma:
19.30 – 20.00 uur     Ontvangst in het ACEC-gebouw
20.00 – 20.30 uur    Inleiding en korte voordracht door Gert Jan Mooij over de geschiedenis van het reizen en de ervaringen van reizigers. 20.30 – 20.50 uur     Bespreken van stellingen.

gevolgd door een korte pauze

21.10 – 21.50 uur     Discussie en delen van de reiservaringen
21.50 – 22.15 uur     Informeel vervolg en afsluiting

Gert Jan Mooij

Contactpersoon van OKW café.

www.okw-apeldoorn.nl / OKW café

Wil je lid worden? Dat kan via www.okw-apeldoorn.nl/vereniging