OKW-Café: Biodiversiteit in Apeldoorn

OKW-Café: Biodiversiteit in Apeldoorn

Datum
5 juni 2024
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

In het OKW-Café van 5 juni 2024 vertelt Wim Mulder (Regisseur Openbare Ruimte voor de gemeente Apeldoorn) over de noodzaak van biodiversiteit in onze directe leefomgeving.
 
We merken allemaal dat het klimaat verandert. Dat is een proces dat we niet kunnen stoppen. Maar wat kunnen we wel doen? Een van de maatregelen tegen klimaatverandering is het inzetten op het behouden (en verbeteren) van de biodiversiteit. In deze lezing gaat Wim Mulder, Regisseur Openbare Ruimte voor de gemeente Apeldoorn, in op de begrippen biodiversiteit en ecologie. Hoe zit biodiversiteit in elkaar?

De gemeente Apeldoorn is bezig haar groenbeheer zo veel mogelijk om te vormen naar ecologisch
beheer. Dit betekent dat het groenbeeld van Apeldoorn veranderd. Waarom zijn de bermen niet
gemaaid – zijn ze soms een stuk vergeten? Dat laatste zal niet snel het geval zijn. Aan de hand van
voorbeelden wordt uitgelegd waarom en hoe de gemeente dit doet.

OKW-Café: Biodiversiteit in Apeldoorn

Datum        woensdag 5 juni 2024
Aanvang    20.00u
 (inloop v.a. 19.30u)
Locatie       Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.

Beeld: Gemeente Apeldoorn