OKW-Café: Berg en Bos

OKW-Café: Berg en Bos

Datum
7 september 2022
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

In het OKW-Café van 7 september a.s. staat de wijk Berg en Bos centraal, zoals dat was bedacht in het vooroorlogse Apeldoorn. Ontwerper van de wijk was Klaas Cornelis van Nes (1876-1952), een landelijk opererende tuin- en landschapsarchitect en stedenbouwkundige. De gastspreker deze avond, Ed van Gent, vindt dat Van Nes een veel prominentere plaats verdient in de geschiedenis van Apeldoorn én meer erkenning voor de ontwikkeling van beide vakgebieden. Van Gent is gepensioneerd stedenbouwkundige van de Gemeente Apeldoorn en een bevlogen verteller. Welke bronnen gebruikte Van Nes voor zijn plannen? Wat ontwierp hij nog meer voor de onze stad – en elders in Nederland? Verwacht antwoorden op deze en andere vragen tijdens het OKW-Café van woensdag 7 september.

Datum        woensdag 7 september 2022
Aanvang    20.00u
 (inloop 19.30u)
Locatie       ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn een breed scala aan activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Hier kunnen leden en niet-leden elkaar in kleiner en groter verband ontmoeten en met elkaar in gesprek en discussie gaan.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar het is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Natuurlijk is de bar van ACEC open en kunt u dit alles doen onder het genot van een drankje. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.