OKW-Café: De 59 Apeldoornse watermolens

OKW-Café: De 59 Apeldoornse watermolens

Datum
7 juni 2023
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

In het OKW-Café van woensdag 7 juni vertelt historicus Henk Weltje over de geschiedenis van de Apeldoornse watermolens. Eerder droeg Weltje vanuit zijn interesse in archeologie en historie al bij aan een boek over de Apeldoornse Grift en haar stroomgebied.

Na zijn pensionering werd hem gevraagd een inventarisatie te maken van alle watermolens in onze gemeente. Zowel die Apeldoorn op dit moment rijk is, als die ze in het verleden heeft gehad. De resultaten van dit onderzoek zullen worden gepubliceerd, maar vanavond krijgen de toehoorders alvast een uitgebreid voorproefje van deze geschiedenis van de Apeldoornse watermolens. Zo zal Weltje ingaan op vragen omtrent de locatie, de verschillende types en het doel van de molen.

Henk Weltje is de gast van het OKW-Café van woensdag 7 juni 2023

OKW-Café: De 59 Apeldoornse watermolens

Datum        woensdag 7 juni 2023
Aanvang    20.00u
 (inloop 19.30u)
Locatie       ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.