OKW-Café: ‘Apeldoorn? Da’s een kolére end…’

OKW-Café: ‘Apeldoorn? Da’s een kolére end…’

Datum
7 december 2022
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

‘Apeldoorn? Da’s een kolére end…’ is het vierde boek van Arnold Zweers. In dit OKW-Café deelt de in Apeldoorn geboren Zweers zijn visie op de stad.

‘Apeldoorn? Da’s een kolére end…’ is het vierde boek van Arnold Zweers. Net als in eerdere publicaties van zijn hand behandelt hij ook in dit boek een specifiek aspect van de Apeldoornse samenleving: de enorme groei die de stad in de jaren ’60 en ’70 doormaakte. Hij ging daarvoor in gesprek met Apeldoorners die van elders kwamen en hier in die jaren een thuis hebben gevonden. Eerder schreef hij al over de gebouwen en ruïnes die in de stad te vinden zijn (‘Apeldoorn in de steigers’) en in ‘Stiekem trots op Apeldoorn’ staat de historie en wat de inwoners van de stad vinden centraal.

Zelf zegt hij: “Het is geen blinde liefde. Soms erger ik me weleens aan de mentaliteit hier – ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ – en het op de rem trappen bij nieuwe ontwikkelingen.” Tijdens het laatste OKW-Café van dit kalenderjaar neemt Zweers ons mee in zijn visie op de stad Apeldoorn. Een verfrissende kijk op ons dorp, of zoals Arnold Zweers het noemt: ons ‘storp’.

Datum        woensdag 7 september 2022
Aanvang    20.00u
 (inloop 19.30u)
Locatie       ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn een breed scala aan activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en discussie gaan.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar het is ook een mooie gelegenheid elkaar op een gezellige plek te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Natuurlijk is de bar van ACEC open en kunt u dit alles doen onder het genot van een drankje. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.