OKW-Café: Anton Pieck, kunstenaar of ambachtsman?

OKW-Café: Anton Pieck, kunstenaar of ambachtsman?

Datum
6 september 2023
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Lezing

Anton Pieck, kunstenaar of ambachtsman?

Anton Pieck, wie kent zijn tekeningen niet? De vele kalenderplaten, kerstkaarten, geboortekaartjes en natuurlijk het Sprookjesbos in de Efteling hebben hem grote bekendheid gegeven. Maar Pieck was ook een begaafd graficus die Rembrandtachtige etsen maakte, een schilder die met olieverf prachtige straatgezichten schilderde en een zeer verfijnd tekenaar die zijn vakantiebestemmingen niet in foto’s, maar met potlood vastlegde.

Judith Bartel-van Beckhoven, conservator van het Anton Pieckmuseum te Hattem, laat tijdens het OKW-Café zien hoe Pieck te werk ging en wie de man was achter al deze verschillende disciplines. De bescheiden Pieck noemde zichzelf eerder een ambachtsman dan een kunstenaar, maar zijn nalatenschap zou zo maar eens de andere kant op kunnen wijzen. Kom het zelf ontdekken tijdens het OKW-Café van woensdag 6 september!

OKW-Café: Anton Pieck, kunstenaar of ambachtsman?

Datum        woensdag 6 september 2023
Aanvang    20.00u
 (inloop 19.30u)
Locatie       ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn
Toegang gratis (consumpties voor eigen rekening)

Het OKW-Café

De Vereniging OKW (Onderwijs, Kunst en Wetenschap) organiseert in Apeldoorn activiteiten op het gebied van onderwijs, kunst en wetenschap. Leden en niet-leden ontmoeten elkaar hier in kleiner en groter verband en gaan met elkaar in gesprek en in discussie.

Onder de noemer OKW-Café organiseert de Vereniging activiteiten als discussieavonden, workshops, boekbesprekingen, presentaties en lezingen. De thema’s lopen uiteen van filosofie, muziek en poëzie tot natuur en geschiedenis. De Vereniging organiseert het OKW-Café ca. 8 maal per jaar. De bijeenkomsten vinden altijd plaats in het ACEC Café op de 1e woensdag van de maand.

Het OKW-Café is niet alleen bedoeld om te luisteren, maar ook om elkaar te ontmoeten en met elkaar van gedachten te wisselen. Meer weten over OKW en de activiteiten van de Vereniging? Kijk in dat geval op de website van OKW Apeldoorn.