Officiële presentatie van de NJO Muziekzomer

Datum
2 juni 2013
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

De NJO Muziekzomer gaat op 1 augustus van start. Het belooft een wel heel bijzondere editie te worden, met maar liefst zes keer Le nozze di Figaro in Radio Kootwijk, Steve Reich hoogstpersoonlijk aanwezig als composer in residence, Anna Magdalena den Herder als young artist in residence, en niet te vergeten twee spectaculaire nieuwe locaties: het Nederlands Openluchtmuseum en de Apenheul!

Op zondag 2 juni a.s. is het zover: de officiële presentatie van de NJO Muziekzomer 2013 in het ACEC-café te Apeldoorn! Artistiek coördinator Wim Vos zal de programmering (het thema, de highlights, de evenementen) voor u uit de doeken doen, zodat u als eerste op de hoogte bent van wat er deze zomer allemaal staat te gebeuren.

Voor een muzikale omlijsting is natuurlijk ook gezorgd: Davai Perkusion zal werk van Steve Reich ten gehore brengen. Dit trio van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bespeelt met zichtbaar plezier en grote vaardigheid zowel traditionele als onconventionele slagwerk-instrumenten. Afgelopen februari wonnen zij nog het  Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Bovendien wordt de winnaar van de MuziekzomerPrent 2013 bekend gemaakt. De jury heeft uit de vele inzendingen inmiddels een keuze gemaakt, u krijgt als eerste het winnende kunstwerk te zien dat na afloop van de concerten zal worden uitgereikt aan dirigenten, solisten en musici, in plaats van het welbekende bosje bloemen. Alle inzendingen zijn te bewonderen van 22 juli t/m 25 augustus in het ACEC gebouw in de tentoonstellingsruimte op de begane grond.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze middag aanwezig te zijn, onder het genot van een hapje en een drankje. Vanaf 15.30 uur staat de deur van het ACEC-café voor u open, de presentatie begint om 16.00 uur. De  NJO MuziekzomerGids ligt dan uiteraard voor u klaar.

Wilt u van deze uitnodiging gebruik maken, stuur dan voor 30 mei een bevestiging naar annette@njo.nl of bel 055-5791221.

Foto Steve Reich door  Jeffrey Herman