NJO Muziekzomer in ACEC

NJO Muziekzomer in ACEC

Datum
14 augustus 2015
Tijd
19:30 - 21:30
Soort
Events

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen
dan ook de hoofdrol in de meer dan 75 concerten die de NJO Muziekzomer jaarlijks telt. Het muzikale
aanbod van dit festival bestaat uit klassieke muziek in de breedste zin van het woord en bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere
locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge
musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Just Do It
33+1 vioolduetten van Berio
Joseph Puglia, musici Markant en NJO – viool

Just Do It is een uniek project van violist Joseph Puglia rond de vioolduetten van Berio. Het gebeurt namelijk zelden dat alle duetten van Berio in één concert worden gespeeld, maar deze zomer is een van die zeldzame gelegenheden!
In minder dan een uur tijd komen alle 34 stukken aan bod: 33 duetten en 1 werk voor alle violisten. De titels – Béla (Bartók), Pierre (Boulez), Igor (Stravinsky), enzovoort – suggereren het al: Berio schreef ieder stuk als een eerbetoon aan een van zijn muzikale vrienden.
U gaat veel jonge (amateur)violisten zien en horen, van 7 tot 27 jaar. De jongste talentjes komen van Markant, Centrum voor Kunsteducatie in Apeldoorn, en de ‘oudste’ musici zijn via audities afkomstig van het NJO.
Berio schreef de duetten met opzet zo dat ze door musici van verschillende niveaus uitgevoerd kunnen worden en de duetpartners elkaar aanvullen en versterken. Volgens Joseph Puglia, de violist die tijdens deze Muziekzomer enkele bijzondere concerten verzorgt, is de klank van een onervaren violist precies wat Berio bedoeld heeft in enkele duetten. Joseph bereidt de jonge musici met masterclasses voor op de concerten en speelt zelf natuurlijk ook een (eerste) partijtje mee. Na afloop van de drie concerten wordt van het stuk voor alle violisten een opname gemaakt voor Josephs nieuwe cd.

Entree  € 10 / jongeren t/m 30 jaar € 5

Just Do It (dit is Joseph Puglia)