Nieuw Werk van Aafke Bennema en Marcel Smink

Nieuw Werk van Aafke Bennema en Marcel Smink

Datum
24 oktober 2020 t/m 17 januari 2021
Soort
Expo

Aafke Bennema maakt tekeningen, schilderijen en textielwerk. In schilderijen gebruikt zij uitgangspunten zoals een vuilstort, een natuurramp, of het zich ophopend ijs van een vriesvak. Het zijn onderwerpen die doen denken aan landschappen en/of de mogelijkheid hebben landschappelijk te worden. In de schilderijen en textielwerken van Aafke Bennema ontwikkelt zich steeds meer ruimtelijkheid. De schilderijen raken hun kader kwijt en de textielwerken nemen als objecten ruimte in.

Bennema gaat van 24 oktober 2020 t/m 17 januari 2021 in een gevarieerde tentoonstelling in ACEC dit nieuwe werk, dat mede mogelijk gemaakt is door een financiƫle bijdrage van de Provincie Gelderland, laten zien.

Dit doet zij samen met Marcel Smink, die een overzicht van modellen presenteert van al dan niet gerealiseerde kunstwerken in de openbare ruimte. Hieronder bevindt zich het model van zijn nieuwste kunstwerk bij de Matenpoort langs het Apeldoorns kanaal dat eind oktober 2020 is geplaatst en tot stand is gekomen met een begeleidingsgroep van buurtbewoners. Meer informatie over de Matenpoort vindt u hier.

 

Locatie

ACEC Roggestraat 44 Apeldoorn www.acec.nl