Meltdown Festival

Datum
6 oktober 2012
Tijd
10:00 - 18:00
Soort
Events

Op zaterdag 6 oktober 2012 organiseert NewArts055 in samenwerking met Productiehuis USA het eerste Meltdown Festival op het binnenterrein van het Cultuur Kwartier in het centrum van Apeldoorn. Het Meltdown Festival is een samensmelting tussen diverse dans-, muziek-, en kunststijlen, waarbij hiphop en cross-over centraal staan. Met de zogenoemde cross-over wordt bedoeld, dat diverse muziekstijlen elkaar raken. Zo kan je tijdens het Meltdown Festival onder meer breakdancers zien dansen op de beats van de djembés of hoor je rappers rappen op de klassieke klanken van een orkest.
Een feest vol muziek, dans en kunst
Op het festival zullen zowel internationale als lokale artiesten uit de (hiphop) dans-, muziek en kunstwereld aanwezig zijn om zijn of haar discipline aan het Apeldoornse publiek te presenteren.

Dancebattles en dansproeverij

Het Meltdown Festival is tevens onderdeel van de “week van de dans”. Het Meltdown Festival speelt hier op in door serieuze dancebattles te organiseren volgens het bekende dansconcept Dwarsliggers. De organisatie hiervan wordt verzorg door DubbelZoDwars. Deze dancebattles vinden op diverse locaties plaats op het festivalterrein. Tevens vindt er op het podium een Dansproeverij plaats: verschillende dansscholen krijgen de gelegenheid zichzelf te presenteren aan het Apeldoornse publiek.

Graffiti-kunst, demo’s en workshops

Naast optredens en dancebattles zijn er diverse demonstraties, workshops en exposities om te bekijken of aan deel te nemen. Zo kan je onder andere deelnemen aan graffiti workshops onder leiding van Willem-Paul Koenen van het Apeldoornse bedrijf Bevlogen Verf.

Feestelijk einde festival met Fresku en DJ-formatie Back & Forth

Het festival is van 12.00 tot 21.00 uur in de buitenlucht en verplaatst zich vanaf 21.00 uur naar de popzaal van Gigant, waar het feest wordt voortgezet met een avondprogramma gevuld met optredens van lokale artiesten en als knallende afsluiter Fresku. De rapper die bij platenlabel TopNotch onder contract staat brengt op het poppodium van Gigant tracks van zijn albums Fresku en Maskerade. Na het optreden gaat het feest tot in de late uurtjes door op de beats van de Apeldoornse DJ-formatie Back & Forth.

Het Meltdown Festival overdag is geheel gratis. Het avondprogramma vanaf 21.00 uur in Gigant kost € 10,-.

Organsiatie Het Meltdown Festival is een initiatief van diverse Apeldoornse organisaties en artiesten die voor het opzetten van dit festival besloten om de handen ineen te slaan. Zo participeren naast NewArts 055 ook o.a. Markant, Gigant, Productiehuis USA, Wij Zijn Wolf, Bevlogen Verf, ACEC, MiDushi en anderen in de organisatie en uitvoering van dit festival. Lokale artiesten als Dani en Chokz zullen o.a. naast Mi Dushi en The Real-X Bboys en Skate Crew optredens verzorgen op het festivalterrein.

Bij de ACEC zullen de kunstenaars Frans Polman en Willem Paul Koenen in actie zijn.