LEZING DOS WINKEL: DE ZEE EN ONZE GEZONDHEID

LEZING DOS WINKEL: DE ZEE EN ONZE GEZONDHEID

Datum
29 mei 2017
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

De Oceaan: belang, bedreigingen en oplossingen

Internationaal bekroond onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer Dos Winkel toont tijdens deze avond de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht ook de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan. Ook de oplossingen voor die bedreigingen komen aan bod.

Dos begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière zag hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de mariene wereld. Tien jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan oceaanbescherming te gaan wijden. Van zijn hand verschenen, naast talloze “salontafelboeken” die de schoonheid van het onderwaterleven bejubelen, “Wat is er mis met vis en visolie”, “De Huilende Zee” en – voor kinderen – “Het ALFABET van de Zee”. De Huilende Zee werd verfilmd: Sea the Truth. Hij is de oprichter van de Sea First Foundation en staat in de door Salt Magazine opgestelde lijst van 70 wereldverbeteraars.

Tijdens deze avond heeft u ook de mogelijkheid om omega3 algenoliecapsules te kopen van de Aandachtswinkel en prachtige boeken, DVD’s en plantaardige ‘plastic’ flessen in de aanwezige stand van Dos Winkel,

Organisatie: Aandachtswinkel i.s.m. PvdD Werkgroep Apeldoorn

Toegang: gratis, koffie/thee € 2,00