Levensfilosofie: Levenskunstoefeneningen voor het moderne leven

Datum
8 maart 2012
Tijd
14:30 - 17:00
Soort
Events

De cursus is een activiteit van Humanistisch Verbond afdeling Apeldoorn

In de cursus maken we kennis met levenskunstoefeningen, die direct verbonden zijn met kenmerkende kwesties in ons dagelijkse leven, zoals de gekmakende drukte, de moderne onrust, de overvolle agenda’s, de zwakke regie over het eigen bestaan en de spanning tussen onafhankelijkheid en verbondenheid. We leren een goede manier van omgaan met deze moderne levenskwesties te vinden en toe te passen.

Na een inleiding levenskunstoefeningen en de wijze waarop de oefeningen verbonden zijn met de klassieke filosofie (levenskunst) zullen we ons verdiepen in levenskunstoefeningen zoals: de kunst van de stilte, de kunst van het met rust laten, de kunst van het kiezen, de kunst van de verkoeling in het denken en de kunst van het genieten.

De oefeningen zijn geen tijdelijke pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn, waardoor er geen rust over de kwestie valt, maar kunnen ons helpen ons leven te verlichten!

Docent/begeleider: Dick Kleinlugtenbelt, socioloog en filosoof. Hij leidt regelmatig het filosofische café in Arnhem, geeft cursussen op het gebied van levensfilosofie en levenskunst o.a. voor afdelingen van het humanistisch verbond en ISVW Internationale School voor Wijsbegeerte en begeleidt Socratische gesprekken. Van hem verscheen het boek: Mensbeelden en levenskunst.

Data: De cursus beslaat 5 dagdelen: donderdagmiddag 8, 15, 22, 29 maart en 5 april 2012.  14.30 – 17.00 uur

Kosten deelname: € 65,-                                    (leden Humanistisch Verbond: € 50,- )

Aanmelding: bij voorkeur per email naar HV cursus commissie: Siebold Kuiper sykuiper@versatel.nl, tel: 055-3664358