Lancering Erfgoedfonds en Duurzaamheid

Lancering Erfgoedfonds en Duurzaamheid

Datum
12 februari 2020
Tijd
19:30 - 22:00
Soort
Events

Op woensdag 12 februari organiseert de gemeente Apeldoorn in ACEC een informatieavond over het Erfgoedfonds.

Waarom een Erfgoedfonds?
Onze historie vertelt waar we vandaan komen. Dat geldt voor ons persoonlijk, maar ook voor onze stad en dorpen. Ons erfgoed laat zien hoe Apeldoorn is geworden tot wat het nu is. Het geeft Apeldoorn karakter en het is een belangrijke kwaliteit. Nú, maar ook voor de toekomst! Gemeente en (monument)eigenaren dragen samen zorg voor het erfgoed. Het Erfgoedfonds helpt hierbij.

Wat is het Erfgoedfonds?
In het Erfgoedfonds zijn belangrijke stimulerings- en ondersteuningsregelingen voor monumenten en beschermde panden samengevoegd: het archeologiefonds, het gevelfonds, de monumentensubsidie en een duurzaamheidsdienst. Geen lappendeken aan regels dus, maar vier regelingen samen in één fonds. Overzichtelijk, actueel en onderling afgestemd.

Nieuw is de ‘duurzaamhexidsdienst’ van het Erfgoedfonds: bezitters van een monument, beeldbepalend of karakteristiek pand kunnen gespecialiseerd advies inwinnen over verduurzaming.

Op 12 februari vertellen wij u graag wat het fonds voor u kan betekenen. Ook bespreken wij met (ervarings)deskundigen een van de uitdagingen waar veel monumenteigenaren voor staan: hoe verduurzaam je een monument zonder de cultuurhistorische waarden aan te tasten?

U bent van harte welkom!
Bent u bewoner en/of eigenaar van een monument of beschermd pand? Of wilt u de avond uit interesse graag bijwonen? U bent van harte welkom om op 12 februari kennis te komen maken met het Erfgoedfonds.

Programma
19:00 Zaal open
19:30 Openingswoord door wethouder Maarten van Vierssen
19:40 Een duurzaam mo(nu)ment
Hoe verduurzaam je een monument met behoud van cultuurhistorische waarden? In gesprek met een monumentendeskundige en twee ervaringsdeskundigen.
20:15 Informatiemarkt en borrel
21:00 Afsluiting

Evenement    Lancering Erfgoedfonds en Duurzaamheid
Datum           woensdag 12 februari 2020
Locatie          ACEC Café, Roggestraat 44, 7311CD Apeldoorn
Toegang         gratis, aanmelden kan op www.bijeenkomsteninapeldoorn.nl/erfgoedfonds