Kunstroute Apeldoorn Direct

Kunstroute Apeldoorn Direct

Datum
1 april 2017
Tijd
12:00 - 17:00
Soort
Events

De ACEC doet samen met 18 andere locaties mee met de Kunstroute Apeldoorn Direct.

Bij ons zal de  kunstenaar Theo Semeijn aanwezig zijn. Hij heeft op dit moment een tentoonstelling met Christoph Heek waarop hij u een toelichting kan geven. Lees meer

Zie hier de deelnemende locaties.

 

Kunstwandeling in hartje stad (Namens de redactie van de kunstroute)

Je vergapen aan de mooiste en grootste galerie van de stad, kijken naar kunst met een Italiaanse touch en ter plekke een ijsje eten, goede kunst combineren met een broodje en je laten verrassen door goudsmid Verzantvoort die zijn allerkleinste boortjes aanboort voor een kunstwerk in miniatuur.  Dat alles inclusief een workshop met een echt fotomodel is komende zondag (2 april) mogelijk tijdens de zesde editie van Kunstroute door de binnenstad van Apeldoorn. Verdeeld over achttien locaties.

Tijdens de Kunstroute kijk je niet alleen naar kunst van eigen bodem, je ontmoet ook de kunstenaar zelf. Spreek ‘m aan, vraag wat hij in hemelsnaam met zijn werk bedoelt of ga met ‘m mee tijdens een rondleiding. Dan proef je meteen het verschil met soortgelijke evenementen. Niet alleen vanwege de kwaliteit, ook door de informatie die je ter plekke wordt verschaft.

Apeldoorn telt aardig wat galeries en kunstruimtes in de stad. Meestal mag een kunstenaar er een tijdje zitten, zolang zich nog geen nieuwe huurder heeft aangediend. Neem nu Hanspeter Nagtegaal. Hij is een nieuwkomer in een pand waar eerder Mexx kleding verkocht. Hij heeft nu op een A-1 locatie een bovenetage met zolder tot zijn beschikking. Hij heeft het gestoffeerd met zo’n vijftig, deels grote schilderijen en beelden. De andere kant van de medaille kom je op de hoek van de Nieuwstraat en Korenstraat tegen. Daar moet Inge van Boven wijken voor een kledingzaak. Op de dag na de Kunstroute, is het voor haar in de binnenstad voorlopig over en uit.

EXTRA TIP

Een extra tip is Studio28 aan de Stationsstraat 28. Klein, maar fijn. Overbuurman PS20 komt met een verteller, een workshop beweging met fotomodel (zelf camera meenemen), kunst met Italiaans raffinement, een sneltekenaar en huiskunstenaars als Bert Diks en Menno Vos die naam maakt in de Verenigde Staten.

In het Cafeetje van Marja is een jong talent, net als in ACEC. Daar is ook Rudi Voss die tijdens een workshop belangstellenden uitnodigt om de kwast te hanteren. Vlakbij bevindt zich Simone aan de Hoofdstraat. Zij  ontvangt twee sieradenmakers en tekenaar Peter Ten Lohuis. Ook mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt (Atelier Passerel) en met een beperking (De Klup) doen actief mee. En vergeet niet de Markstraat en de Asselsestraat in te lopen.

Wie het allemaal rustig wil bekijken kan vanaf vandaag bij de deelnemers een plattegrond met de locaties ophalen. Ook CODA heeft ze gereed liggen. Zijn ze op, dan bij ACEC aan de Roggestraat aankloppen. Op zondag 2 april gaan al die deuren open. Van 12 tot 17 uur. De organisatie is in handen van Apeldoorn Direct.

De Kunstroute is van 12 tot 17 uur. Plattegronden liggen gereed bij CODA en  onderstaande deelnemers:  ACEC, Atelier Passerel, Inge van Boven, Cafeetje van Marja, Simone, Galerie Nagtegaal, Salon 1813, Kunststudio Mirjam Tiggeloven, Ingrid Wierts, Gold & Silver Design, Klein Berlijn, De Klup, Galerie Zaaij en aan de Stationsstraat goudsmid Remy Verzantvoort (zie foto’s), PlanC Vintage, PS20, Studio 28, Halte 24-26.