Koningsdag 2016, ACEC  Oranje-Nassau Paviljoen

Koningsdag 2016, ACEC Oranje-Nassau Paviljoen

Datum
27 april 2016
Tijd
10:00 - 17:00
Soort
Events

Het ACEC gebouw wordt in 2016 tijdens Koningsdag omgedoopt tot ‘Oranje Nassau Paviljoen’. In en rondom het gebouw vindt u producten van een aantal partners van de Dutch Orange Company.

Aansluitend bij de Giro d’Italia, staat bij ACEC de “Oranjefietsroute” centraal.

Hier vindt u informatie over deze fietstocht van Apeldoorn naar het Duitse Lingen met wetenswaardigheden over historische plekken op de route en hun band met leden van het Huis Oranje-Nassau. U kunt de route zelfs tegen elkaar “racen” op twee rollerbank racing bikes met een analoge afstandsklok, waarop de plaatsen Apeldoorn, Diepenheim, Bad Bentheim en Lingen zijn aangegeven.

Daarnaast is er een speciale Koningsdag verkoopexpositie van kunstschilder Ingrid van der Krol. Ze geeft persoonlijk uitleg en laat zien hoe je in een tweedimensionaal vlak een driedimensionale illusie oproept. Speciaal voor kinderen geeft de kunstschilder twee keer een korte workshop. Er zijn beperkte deelnamemogelijkheden! Vooraf reserveren is mogelijk via info@ingridvanderkrol.nl. Kosten zijn €5,00 per kind.

Sander Hoentjen legt uit hoe de houten koningszonnebril “Willem” wordt gemaakt.

Op het terras zijn lekkernijen van partners van de Dutch Orange Company verkrijgbaar en kunnen de kinderen gebruik maken van een springkasteel.

DOC Partners

Drie Beste Slagers (DBS), meester worstmaker en reservekampioen Beste ‘Worstmakerij Gelderland 2016’. Speciaal voor Koningsdag verkoop van broodjes warm vlees “pulled porc” en als DOC product een Veluws Wildstoofpotje in blik.

Met een grote passie voor hout ontwerpt, produceert en levert Hoentjen Creatie uitsluitend kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare producten variërend van houten brillen tot duurzame houten horloges en houten iPad/iPhone hoesjes. Als DOC product wordt de koningszonnebril “Willem” onder de aandacht gebracht.

Portretschilder Ingrid van der Krol is woonachtig en werkzaam in Apeldoorn. Ze maakt zowel vrij werk als portretten in opdracht. Recentelijk was ze één van de 12 winnaars van de wedstrijd “Schilder een selfie”, georganiseerd door het tijdschrift Atelier i.s.m. het Mauritshuis.  Zij heeft een speciale verkoopexpositie in het Oranje-Nassau Paviljoen.

BayernXL organiseert samen met ACEC een Beierse Biergarten op het terras. Speciaal voor Koningsdag is hier het Koningspils aan de tap en DOC Vintage Koningsbier 2016 te koop. Het ongepasteuriseerde Vintage Koningsbier is uitsluitend verkrijgbaar in gelimiteerde, genummerde historische beugel literflessen.

Ter viering van Koningsdag 2016 zal ook het traditioneel aanslaan van het houten biervat  door gezamenlijke DOC partners plaatsvinden.

Programma ACEC Oranje-Nassau Paviljoen

“Oranjefietsroute” en “Dutch Orange Company producten”

07.00 – 08.00 uur         Koffie voor opbouwers stands en kleedjesmarkt
10.00 – 17.00 uur         Informatiestand “Oranjefietsroute” van Apeldoorn naar Lingen
10.00 – 17.00 uur        Verkoopexpositie Ingrid van der Krol in het ACEC gebouw
10.00 – 17.00 uur         Verkoop van Dutch Orange Company (DOC) producten
10.00 – 17.00 uur         Springkasteel voor de kinderen op het terras
10.30 – 17.00 uur        Rollerbank fiets race  “Oranjefietsroute Apeldoorn-Lingen”
11.00 – 11.30 uur         1e workshop “schilderen voor kinderen” onder begeleiding van kunstschilder Ingrid van der Krol
12.00 – 12.30 uur        ‘Hoe maak je een houten zonnebril’ door Sander Hoentjen
12.45 – 13.00 uur        Belcanto koor zingt
13.00 – 13.30 uur         Traditioneel aanslaan van houten biervat door DOC partners
13.30 – 14.00 uur         Proeverij DOC Veluws Wildstoofpotje door Drie Beste Slagers
14.00 – 14.15 uur         Demonstratie tekenen “van platte cirkel tot driedimensionale bol” door kunstschilder Ingrid van der Krol
14.30 – 15.00 uur         Operette groep zingt
15.00 – 15.30 uur         2e workshop “schilderen voor kinderen” onder begeleiding van kunstschilder Ingrid van der Krol