Koninginnedag 30 april Bayern komt naar Apeldoorn

Datum
30 april 2013
Tijd
12:00 - 22:00
Soort
Events

Op deze laatste Koninginnedag organiseert BayernXL, in samenwerking met ACEC, een bijzondere belevenis in het culturele hart van Apeldoorn. Speciaal voor deze dag is er een gezellige Biergarten met speciaal bieren en bijpassende gerechten, bereid door een Bayerische kok en niet in Nederland verkrijgbaar.

Als eerste Nederlandse burgemeester slaat burgemeester John Berends om 12.30 uur het houten biervat aan, in navolging van zijn ambtsgenoot Christian Ude uit München. Hij wordt daarin bijgestaan door twee Bayerische “Bier-Monniken”. Het muziekduo “Die Zwoa”treedt op en u kunt kennismaken met unieke, ambachtelijke producten, die speciaal voor deze gelegenheid te koop worden aangeboden.

11.00 uur: Opening Bayernstrasse en kleine Biergarten met Bayerisch muziek duo en optocht van mensen gekleed in Bayerische klederdracht.

12:30 uur: Burgemeester J.C.G.M. (John) Berends van Apeldoorn slaat ceremonieel het houten biervat aan onder begeleiding van Bayerisch muziek duo en met hulp van twee monniken met een korte toespraak

14.00 uur: In ACEC-gebouw vertoning van de kroningceremonie via beamer

Gedurende de dag:

Dans en muziek door Bayerisch duo “Die Zwoa”.

Opluistering door twee echte Bayerische “Biermonniken”.

Proeverij van typische Bayerische verse gerechten (niet in Nederland verkrijgbaar), klaargemaakt door twee Bayerische koks.

Bediening in Bayerische Tracht (Lederhosen.

Proeverij van Bayerische bierspecialiteiten (Kellerbier, Kellerweizen, Helles) niet in Nederland verkrijgbaar.

Proeverij van alcoholvrije isotonische Weissbier specialiteiten (heel gezond na het sporten) en de Biermisch Innovatie van 2012.

Aanbieding van traditionele Lebkuchenherzen, speciaal in München gemaakt voor Koninginnedag , Lederhosen en andere Bayerische artikelen.

Activiteiten vinden zowel buiten plaats als binnen in het ACEC-gebouw op de begane grond. hier bevinden zich ook de toiletvoorzieningen.