Klassieke muziek zoekt beeldende kunst

Datum
29 feb t/m 20 apr 2012
Tijd
00:00 - 23:59
Soort
Events

Gelderse kunstenaars maken kans op € 1500.

Het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie, is op zoek naar Gelderse beeldend kunstenaars. De klassieke muziekorganisatie wil na afloop van alle concerten van de NJO Muziekzomer in augustus een zeefdruk aan de musici aanbieden. In plaats van een bosje bloemen een klein kunstwerk. Om de juiste kunstenaar voor deze NJO MuziekzomerPrent te vinden heeft het NJO een prijsvraag uitgeschreven. Van het werk van de winnaar zullen 100 zeefdrukken gemaakt worden. Bovendien ontvangt de winnende kunstenaar een bedrag van € 1500.
Het NJO roept Gelderse kunstenaars op voor 1 maart een werk in te leveren dat past bij de NJO Muziekzomer 2012. Dit festival staat in het teken van jong toptalent op het gebied van klassieke muziek. Door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Een 5-koppige jury zal zich over de ingezonden kunstwerken buigen. Deze jury bestaat uit Sylvia Tóth, voormalig bestuursvoorzitter van het NJO en, naast vele andere functies in de kunst- en cultuursector, mede-eigenaar van Gallery Colours in Den Haag; Carin Reinders, directeur CODA Museum Apeldoorn; Hans Esmeijer, waarnemend burgermeester van de gemeente Apeldoorn en voormalig gedeputeerde van de provincie Gelderland; Wiebren Buma, directeur van het NJO en Roel Tempelman, voorzitter van de Stichting Vrienden van het NJO.

Uit de inzendingen selecteert de jury een aantal genomineerden wiens werk getoond wordt tijdens een expositie in het CODA Museum en het ACEC-gebouw.

De winnende kunstenaar zal in mei bekend gemaakt worden. Van het werk worden 100 zeefdrukken gemaakt om tijdens de NJO Muziekzomer 2012 aan de verschillende musici, dirigenten en solisten te overhandigen. Deze musici zijn afkomstig uit alle windstreken, waardoor het kunstwerk zich verspreidt over de hele wereld. Bovendien ontvangt de winnende kunstenaar een geldbedrag van €1500.

Kunstenaars kunnen tot 1 maart een werk inleveren. Het volledige reglement is na te lezenop www.njo.nl.