Klassieke muziek zoekt beeldende kunst

Datum
1 april 2013
Tijd
23:55 - 23:59
Soort
Events

Het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie, is op zoek naar Gelderse beeldend kunstenaars. De klassieke muziekorganisatie zal na afloop van alle concerten van de NJO Muziekzomer in augustus een zeefdruk aan de musici aanbieden. In plaats van een bosje bloemen een klein kunstwerk. Om de juiste kunstenaar voor deze NJO MuziekzomerPrent te vinden heeft het NJO een prijsvraag uitgeschreven. Van het werk van de winnaar zullen 100 zeefdrukken gemaakt worden. Bovendien ontvangt de winnende kunstenaar een bedrag van € 1500.

Vorig jaar won Marije van den Berg de prijsvraag. Van haar werk werden 100 zeefdrukken uitgedeeld die nu muzikale huiskamers over de hele wereld sieren.

Het NJO roept Gelderse kunstenaars op voor 1 april een werk in te leveren dat past bij de NJO Muziekzomer 2013. Dit festival staat in het teken van jong toptalent op het gebied van klassieke muziek. Door het enthousiasme van de jonge musici blijft klassieke muziek jong, fris en spannend.

Een jury zal zich over de ingezonden kunstwerken buigen. Deze jury bestaat o.a. uit Olaf Prinsen, wethouder Kunst en Cultuur bij de Gemeente Apeldoorn; Carin Reinders, directeur CODA Museum Apeldoorn; Marije van den Berg, maker van de winnende prent van vorig jaar; Roel Tempelman, voorzitter van de Stichting Vrienden van het NJO; en Miranda van Drie, directeur NJO.

Uit de inzendingen selecteert de jury een aantal genomineerden wiens werk getoond wordt tijdens een expositie in het ACEC-gebouw.

De winnende kunstenaar zal op zondag 2 juni bekend gemaakt worden tijdens de Kick-off van de NJO Muziekzomer in het ACEC-café. Van het werk worden 100 zeefdrukken gemaakt om tijdens de NJO Muziekzomer 2013 aan de verschillende musici, dirigenten en solisten te overhandigen. Deze musici zijn afkomstig uit alle windstreken, waardoor het kunstwerk zich verspreidt over de hele wereld. Bovendien ontvangt de winnende kunstenaar een geldbedrag van €1500.

Kunstenaars kunnen tot 1 april een werk inleveren. Het volledige reglement is na te lezen op www.njo.nl.