Kenneth Letsoin, Krista Burger en Martinus Papilaja

Kenneth Letsoin, Krista Burger en Martinus Papilaja

Datum
2 mei t/m 3 jun 2018
Soort
Expo

Wat de kunstenaars bindt is vriendschap, maar ook een actiementaliteit. Alles in hun omgeving dat beschikbaar is wordt omgezet in kunst.

Afval van de straat, papier, hout, karton.  Mixed media in de breedste zin van het woord.

Hoewel alles gebruikt wordt is er bij iedere kunstenaar sprake van een eigen, herkenbare beeldtaal.

Kenneth `Naamloozz` Letsoin

 Afval en kleur zijn de hoofd ingredienten in mijn werk, zij staan voor de reflectie in hoe ik de wereld zie en het beleef.

Krista Burger

Heimprofi (Krista Burger) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven maar besloot als reactie op het vak industrieel vormgever al snel verder te gaan als beeldend kunstenaar.

Burger’s werk groeit binnen de context van de hedendaagse stedelijke kunst. Daarbij heeft ze een grote interesse in architectuur en het ontstaan van verschillende steden en de onmogelijkheid het uiteindelijke resultaat van dit groeiproces te overzien. Voor haar is haar werk een alternatief onderzoek naar de onoverkomelijke waarheid dat de mens uiteindelijk altijd ondergeschikt is aan de dynamiek van de natuur.

Ze werkt vaak met gevonden materialen die specifiek bij een bepaalde omgeving horen. Deze verwerkt Burger in collages in verschillende technieken die niet alleen opnieuw zijn gecreëerd, maar ook hergebruikt uit haar eerdere werk, verwijzend naar de aard van steden als plaatsen voor de overdracht of uitwisseling van energie.

Het medium varieert van tekenen, live video, performance en installatie tot grafische afbeeldingen en illustratie. Ook werkt ze regelmatig in opdracht voor opera en muziektheater producties.

 

 

 Martinus Papilaja

‘In mijn werk ben ik op zoek naar de afstand tussen drang en noodzaak.
Deze benadering neem ik vanuit Graffiti perspectief, hierin ondervind
ik dat ‘Graffiti schrijvers’ een behoefte ontwikkelen om te schrijven
waardoor er een vorm van necessiteit ontstaat.’