ACEC Ondergronds: Karel van der Eijk

ACEC Ondergronds: Karel van der Eijk

Datum
4 jul t/m 6 sep 2020
Soort
Expo

Aanvullend op de tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020 is in ACEC Ondergronds deze zomer een installatie van beeldend kunstenaar Karel van der Eijk te zien.

ACEC Ondergronds: Karel van der Eijk

Van der Eijk is een divers kunstenaar. Zijn werk is te zien in binnen- en buitenruimte, op verschillende grote festivals en evenementen in Nederland en buitenland. Hij weet als geen ander van waardeloos plastic (afval-)materiaal gigantische, imponerende opblaasbare beelden te maken die direct reageren op de ruimte. Van der Eijk is gefascineerd door de fluit en de simpelheid van het gegeven dat een kleine verandering in luchtstroming in een buisje verschillende toonhoogtes kan genereren. Dit principe gebruikt hij in zijn werk. De bezoeker moet soms zelf dit werk ‘aan de gang brengen’ door een of meerdere handelingen te verrichten – en steeds vaker is de kunstenaar zelf onderdeel van zijn werk in een performance. Dankzij de soms lichte en humoristische ondertoon is het werk bovendien laagdrempelig.

Karel van der Eijk in ACEC Ondergronds is te zien van 4 juli t/m 6 september 2020.

Locatie

ACEC Roggestraat 44 Apeldoorn www.acecgebouw.nl

 

Hoe = Het Nu met de kunst in Oost-Nederland?

ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal Bronkhorst presenteren deze zomer de tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020, een duo-tentoonstelling waar meer dan 100 kunstenaars uit Oost-Nederland aan bijdragen.

Tot 2017 was Hoe = Het Nu een Gelderse salontentoonstelling, georganiseerd door Peter Nijenhuis. Toen deze ermee ophield, nam Stichting ACEC uit Apeldoorn het stokje over. Het idee mag dan hetzelfde zijn, de opzet is wel degelijk anders dan voorheen. De expositie richt zich anno 2020 op kunst uit het oosten van het land en is bovendien te zien op twee locaties: ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal in Bronkhorst. Het doel van Hoe = Het Nu is het zichtbaar maken en verbinden van kunst in regio Oost-Nederland.

De tentoonstelling Hoe = Het Nu 2020 vindt plaats van 13 juni t/m 6 september 2020. Op zaterdag 4 juli werd de tentoonstelling in ACEC geopend door cultuurwethouder Detlev Cziesso. Een afsluitend evenement vindt plaats op zaterdag 5 september. Meer informatie hierover volgt binnenkort.