Kantinegesprek met eten door het Ontwerpinstituut

Datum
12 februari 2014
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

Tuin en Landschap met onder andere Tuinen van Appeltern

De formule voor het Kantinegesprek blijft ongewijzigd: het is gratis en informatief. Vanuit het hele land komen groene vakmensen naar Apeldoorn om dit mee te maken en gaan na afloop tevreden naar huis. Er zijn de zes sprekers en er is de informele nazit waar men met iedereen in contact kan treden. Er is altijd wel iemand die iemand kent. Daarnaast is het interessant voor iedereen die van tuin en landschap houdt.
De eerste aflevering van 2014 bevat opnieuw veelbelovende namen en onderwerpen. Zoals gebruikelijk krijgen de diverse gasten van die avond telkens twintig minuten om hun enthousiasme door te geven, hun stelling te verdedigen of hun zienswijze te etaleren. Dan gaat onherroepelijk de bel. Natuurlijk is er ook weer na afloop weer de Wandelgang, het tweede onderdeel van de bijeenkomst, waar iedereen met iedereen aan de praat kan en informeel kan netwerken. De sprekers zijn:
Guido van Rijkom, is initiatiefnemer en programmamanager van het congres ‘Dag van de stadslandbouw’ dat in mei voor de 3de keer zal plaatsvinden. Een nieuw gebied voor ontwerpers.
• Kunstenaar Jan van Egmond, die ook meewerkte aan het Zomeratelier, is net terug uit New York en spreekt over het creatieve proces en de stimuli die  medemensen en omgeving hem geven.
Meneer Vermeer, tuinontwerper en columnist, vertelt op zijn eigenzinnige en theatrale wijze over een plant. Onderwerp onder embargo tot de avond zelf.
Joyce Sengers organiseert vanuit haar expertise als tuin- en landschapsontwerpster jaarlijks een excursiereis om ‘natuurlijke begraafplaatsen’ in Engeland te bezoeken.
Leo Goudzwaard (foto), bosecoloog plus bomenkenner en werkzaam aan Wageningen Universiteit, schreef een boek over 268 verschillende boomsoorten en 400 variëteiten. Daarnaast is hij docent bij Bomenkennis.
Michel Lafaille praat over een tentoonstelling die elke ontwerper moet gaan zien. Dit keer over een ultiem mooie collectie in De Fundatie in Zwolle en de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis.
Als klap op de vuurpijl zullen de tien winnende ontwerpen en de ontwerpers van het Tuinenfestival Appeltern  2014 aan u worden voorgesteld. In de Wandelgang zijn de tekeningen rustig te bekijken en is met de ontwerpers te spreken.
Mail voor uw komst naar info@ontwerpinstituut.nl en geef aan of u voor 10 euro wenst mee te eten.

02LeoGoudzwaard

Leo Goudzwaard