Kantinegesprek

Kantinegesprek

Datum
10 november 2021
Tijd
18:00 - 23:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

Het Kantinegesprek: een avond vol inspiratie en ontmoeting met de gezelligste collega’s uit het groene vakgebied. Tijdens deze avond krijgen zo’n vijf sprekers elk 20 minuten de tijd om hun werk voor het voetlicht te brengen. De onderwerpen zijn zeer divers, maar altijd met een relatie naar tuinen, planten, landschap of ontwerp – een andere manier van kijken naar buitenruimte! Het volgende Kantinegesprek staat gepland voor woensdag 10 november in het ACEC Café (Roggestraat 44, Apeldoorn).

Sprekers

Daniël Venneman is de oprichter van het bureau De Woonpioniers, dat zich bezighoudt met projecten op het gebied van (landschaps)architectuur en productdesign. Gedreven om ecologisch verantwoorde architectuur voor iedereen bereikbaar te maken, heeft Venneman verschillende innovatieve concepten ontwikkeld.

Procescartograaf Lisette Platjouw maakt met haar bedrijf en collega’s het gesproken woord visueel. Zij laat zich graag inspireren door de natuur en geeft die inspiratie het liefst ook door. Met het tekenproject Observatiekunst stimuleert ze anderen om de vele mooie aspecten van de natuur (beter) waar te nemen.

Joost Emmerik realiseerde in 2019 samen met hovenier Paul Casteleijn en beplantingsontwerper Joyce Oomen een bijzondere eilandtuin voor het tuinenfestival Hortillonnages in het Noord-Franse Amiens. In de tuin, met het thema Chasse aux Fleurs (‘Bloemenjacht’), heeft camouflage voor de jacht een eigentijds jasje gekregen…

Boomkwekerij Ebben hád een eetbare daktuin, maar heeft nu een heuse jungle op het dak. Thijs Dolders (boomadviseur bij Ebben) en Wilco Versprille van VIC Landscapes onthullen de ins & outs rond de ontwikkeling van dit bijzondere project.

Een vijfde spreker wordt begin volgende week bevestigd via de website en Facebookpagina van Het Ontwerpinstituut.

Programma

18.00u Diner

19.30u  Aanvang programma

23.00u  Verwacht einde

Aanmelden voor het Kantinegesprek is noodzakelijk. Stuurt u hiervoor een mail naar kantinegesprek@ontwerpinstituut.nl, waarin u gelijk aangeeft of u voorafgaand aan het Kantinegesprek ook mee-eet met het buffet. De kosten hiervoor bedragen €17,50 p.p. Denk ook aan uw coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app.

Het Kantinegesprek

Het doel van het Kantinegesprek is om collega’s uit ‘het groen’ en aanverwante disciplines laagdrempelig en kosteloos een avond vol inspiratie en ontmoeting te bieden. We proberen daartoe een zo veelzijdig mogelijk programma samen te stellen met nieuwe invalshoeken, oude bekenden, nog te ontdekken kennis en bevlogen entertainment. Daaromheen hopen we natuurlijk dat er veel ervaring, inspiratie, gezelligheid en uitwisseling ontstaat!

Voor meer informatie over het Kantinegesprek en het Ontwerpinstituut kunt u terecht op www.ontwerpinstituut.nl.