Jonger dan jong talent in Aardlek op zondag 20 mei

Datum
20 mei 2012
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

‘Ik ben Jessie Brevé en ik ben 15 jaar. Ik ben begonnen met saxofoon spelen op mijn negende en heb tot en met de derde klas saxofoonlessen in Deventer gevolgd. Naast 4 havo heb ik afgelopen jaar de Jong Talent klas in Arnhem gedaan. Voor een voorspeelavond hadden we een bandje nodig, en na dat optreden leek het ons leuk om vaker met elkaar te spelen. …………….’

Jessie Brevé


Zondag 20 mei is Aardlek het podium voor jonger dan jong talent uit de Jong Talent klas van het ArtEZ conservatorium. De drie jonge musici uit het bovenstaande citaat, die samen een jazzband vormen, treden op én een harpiste met een klassiek programma.

Het jazz-trio, de Three musketeers, bestaat behalve uit Jessie, uit Lucia Aerden, zang en Jetze de Jong, piano. Lucia speelde eerst dwarsfluit maar volgde op 14-jarige leeftijd haar grote wens om te zingen. De lichte muziek zang bouwde zij verder uit met o.a. coaching van Leoni Jansen. Op dit moment volgt zij de Jong Talent-opleiding aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, met zanglessen bij Izaline Calister. Jetze de Jong (1997) oefent elke dag op zijn jazz en blues repertoire, wat hij eens in de zoveel tijd uitprobeert in de vorm van een optreden in een restaurant of open podium. Het wordt een bijzonder optreden, want er zijn niet veel jonge musici, die voor jazz kiezen en dit met hart en ziel presenteren.

Zoë  Knoop (1994) kreeg haar eerste harplessen op haar 11de van Maaike Bosscher in Zutphen. Vanaf 2008 tot 2011 zat ze in de Jong Talentenklas van het Artez conservatorium in Arnhem en sinds 2011 zit ze in de vooropleiding en studeert ze bij Manja Smits. Naast solo harp speelt ze ook in orkesten en ensembles, o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest en het Jeugd Orkest Nederland, en ze trad op in duo’s met viool, zang, hobo en dwarsfluit. Kortom, een echte carrière, inclusief optreden in het buitenland. Ze gaan zelf hun programma presenteren en toelichten.

Toegang Gratis