Jonge honden van de ereprijs in Aardlek-concert

Datum
16 oktober 2011
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

Aanstaande zondag om 16.00 uur in de repetitieruimte van de ereprijs in het Acecgebouw, kunt u genieten van de 2 jonge honden van de ereprijs: trompettist Sjoerd Pauw (1983) en trombonist Wilbert Zwier (1988). Ze spelen alletwee spraakmakend solowerk (resp. Padding en Rabe) en gezamenlijk een aantal preludes van J.S. Bach uit Das Wohl Temperierte Klavier.

One Trumpet – Martijn Padding
One Trumpet (2000) van Martijn Padding werd geschreven voor de cd die Peter Masseurs heeft opgenomen voor de serie ‘Soloists from the Royal Concertgebouw Orchestra’. Het werk is niet alleen aan hem opgedragen maar in feite ook een portret van deze trompettist en zijn specifieke muzikale en instrumentale vaardigheden. “Maak het maar goed moeilijk”, had Masseurs tegen de componist gezegd, en dat heeft hij geweten.

Basta – Folke Rabe
Rabe schreef ‘Basta’ in 1982 voor de Zweedse trombonevirtuoos Christian Lindberg, die toendertijd nog studeerde in Stockholm. De opdracht voor het werk werd gegeven door het conservatorium aldaar in het kader van een project ter promotie van de ontwikkeling van het repertoire voor solo trombone. Resultaat hiervan is dit korte, spectaculaire en enigszins absurde werk.
Rabe zegt zelf over ‘Basta’: “Mijn idee bij het werk is, dat de trombonist gezien kan worden als een soort haastige boodschapper die zijn boodschap vertelt en vervolgens – BASTA! – weer verdwijnt.”

AARDLEK
ACEC-gebouw, derde verdieping

Toegang gratis

Sjoerd Klein

Wilbert Klein