Hoe=Het Nu 2017 Expsitie en Veiling

Hoe=Het Nu 2017 Expsitie en Veiling

Datum
8 nov t/m 10 dec 2017
Soort
Expo

HOE=HET NU 2017 in ACEC Apeldoorn. De tentoonstelling toont 148 werken van 52 hedendaagse beeldend kunstenaars afkomstig uit Gelderland, Overijssel, Utrecht en Duitsland.

Is in al dat werk nog een rode lijn aan te wijzen? Opvallend aan HOE=HET NU 2017 is een aantal werken waarin ogenschijnlijk autonome en zich aan de dagelijkse waarneming onttrekkende processen van ontbinding en synthese lijken te voltrekken. Waar spelen die zich af: ergens in de goot, de vuilnisbelt, de kosmos of alleen in iemands verbeelding? En hoe zijn die werken met hun getormenteerde huid van doek, epoxy en keramiek te verklaren? Je zou in de voorliefde voor de schoonheid van onrust en virulente materie een reactie kunnen zien op het steeds verder aangeharkte en door prestigieuze architectuur en stedenbouw verfraaide Nederland. Daar staat tegenover dat liefde voor virulente materie zeker niet het enige is wat in HOE=HET NU 2017 op de voorgrond treedt. Niet minder opvallend is het samengaan van ouderwets vakmanschap en ogenschijnlijk aan de digitale beeldenstroom ontleende of daarop geënte complexe voorstellingen in het werk van schilders, tekenaars en kunstenaars die met textiel en garens werken. En minstens even sterk in zijn schoenen staat het werk van schilders, houtdrukkers en tekenaars die zich van dit alles ogenschijnlijk weinig aantrekken en volgens hun eigen normen van schoonheid en vakmanschap te werk gaan.

Wat HOE=HET NU 2017 in ieder geval toont, is de rijkdom en de variëteit van de hedendaagse kunstproductie in het oosten van ons land en de grensstreek. Het publiek kan dat met eigen ogen zien en wordt bovendien in de gelegenheid gesteld om de tentoongestelde werken te kopen via een speciale internetveiling.

Alle werken zien: kijk hier

Deelnemende kunstenaars:

Camiel Andriessen, Cees Andriessen, Fred Anvelink, Charlotte Arends, Aafke Bennema, Jacintha Bierens, Jacques Blommestijn, Petra Bouwens, Ronald de Ceuster, Jeroen Diepenmaat, Marcel Doorduin, Liesbeth Doornbosch, Brieke Drost, Rishi Durga, Bas Fontein & Alvaro Seixas, Herman Fontein, Marjon Gemmeke, Jasper van der Graaf, Rob Groot Zevert, Christoph Heek, Anneke Ingwersen, Wenda Kieskamp, Jos Klaver, Dirk D. Knickhoff, Mark Kramer, Peter Krynen, Uli Kürner, Anke Land, Bram van Leeuwenstein, Anand Mahabier, Patrick Mangnus, Edith Meijering, Doke Melman, Rinke Nijburg, Pauline M.M. Nijenhuis, Pier Pennings, Vincent Rijnbende, Miranda Rikken, Elisabeth Schink, Ulrike E.W. Scholder, Theo Semeijn, Ferry Staverman, Patty Struik, Leon Tebbe, Tobias Tebbe, Gerda Ten Thije, Bart Verburg, Erik Vinkenoog, Hester Vis, Hans Walraven, Robert Wevers.