Hi (snapshots) van Sandra Peters in ACEC Ondergronds

Hi (snapshots) van Sandra Peters in ACEC Ondergronds

Datum
8 sep t/m 6 okt 2018
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

Met ‘Hi’ laat Sandra Peters (1986) haar nieuwste installatie zien in de hernieuwde ondergrondse tentoonstellingsruimte van ACEC. Haar huidig beeldend werk bestaat uit een combinatie van eigen geschoten materiaal (video en analoge film), gevonden materiaal, en beeld en geluid uit film en interactieve media zoals (retro)games. In het meest recente werk onderzoekt ze de toepassing en combinatie van verschillende vormen van analoge fotografie, video en abstracte audio.

Gevonden series analoge beelden zijn voor haar waardevol materiaal. Zo vond ze op een rommelmarkt eens een serie ingeraamde dia’s van opmerkelijke kwaliteit. Vergeten foto’s van cowboys en filmische reisscènes; een paarse Dodge cruised over lange highways ergens in de jaren 70.

In het tentoongestelde werk voegt ze de beelden van de onbekende fotograaf samen met series snapshots die ze in de loop van 2017 / 2018 zelf gefotografeerd en gefilmd heeft. De beelden worden gepresenteerd in een ruimte vullende installatie die bestaat uit analoge en digitale projecties. Met de installatie ‘Hi’ schept Sandra met de geprojecteerde beelden een ruimtelijk cinematografisch decor.

De tentoonstelling is mede mogelijk dankzij steun van het Frank van der Wal Fonds.

Voor meer info: www.sandrapeters.nl

Foto’s: Sandra Peters