Galerie Ebbers

Galerie Ebbers

Datum
30 sep t/m 1 nov 2015
Soort
Expo

Voor deze tentoonstelling is ACEC een samenwerking aangegaan met Galerie Ebbers uit Kranenburg (kreis Kleve). lees meer.

In ACEC laten de galerijhouders Sharon en Klaus Ebbers  een overzicht zien van de kunstenaars waar zij mee werken.

Het galeriebeleid van Galerie Ebbers begint daar waar de monochrome schilderkunst eindigt. De concentratie en compressie van het monochrome beeld heeft ons altijd gefascineerd.
We hebben nooit geloof gehecht aan de gedachte dat de schilderkunst aan haar einde zou komen door reductie, nooit geloofd dat het monochrome kunstwerk een doodlopende steeg is. Wat voor ons helder was, is dat de radicale houding (in de schilderkunst) een toestand van voorbijgaande aard van de kunstenaars was. Een stadium dat tot nieuwe oriëntatie moest leiden, tenminste als je niet in herhaling wilt vallen. Wij zijn, als galerie, op zoek gegaan naar wat de schilderkunst nog aan mogelijkheden had na het monochrome beeld. Wij hebben ons nooit geschaard achter een schilderkunstige ideologie. Of een schilderij objectief of subjectief is voor ons geen criterium. Schilderkunstige vragen, schilder kwaliteit, hoe de klankkleur verandert bij wisselend licht, hoe overschilderingen aangebracht zijn of de penseelvoering, dat zijn de overwegingen bij onze benadering.
De wetenschap dat het schilderen in essentie door kleur en kleurruimte en niet door grafische constructies of een verhaal wordt bepaald heeft tot onze keuzes geleid.
De drang om kunst voor iedereen toegankelijk (betaalbaar) te maken komt voort uit onze geestdrift voor de ideeën van Joseph Beuys over de sociale betekenis van een kunstwerk.
Wij streven er naar om de prijzen van onze uitgaven zo laag mogelijk te houden. In Apeldoorn tonen wij voor het eerst de nieuwe uitgave van Horst Keining, lees meer. Na onderzoek van een jaar naar de (nieuwe) mogelijkheden van fine art printing, hebben wij een kwaliteitsniveau bereikt naar onze tevredenheid, Deze voor kunstdruk nieuwe technologie hebben wij voor een paar van onze uitgaven toegepast. Lees meer.

Afbeeldingen: Edition Horst Keining

editionkeining_3

editionkeining_1

editionkeining_5-1

Edition: Franziska Reinbothe  lees meer

editionreinbothe

Deelnemende kunstenaars: Horst Keining, Franziska Reinbothe, Adrian Schies, Norbert Prangenberg, Paul Schwer, Richard Schur, Hans Willi Notthoff, Matthias Köster, Ronald Noorman.