EEN ONTMOETING MET  ISRAEL van Bobby Regensburg

EEN ONTMOETING MET ISRAEL van Bobby Regensburg

Datum
6 jan t/m 7 feb 2016
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

Israël en Palestijnse gebieden worden geteisterd door wederzijdse angst en terreur tussen Joden en Arabieren. Een oplossing voor dit complexe conflict lijkt niet ophanden. Ondertussen woedt er een mediaoorlog. Wat is leugen, wat is waarheid? De werkelijkheid ligt ergens in het midden. In juni 2015 vertrok de Apeldoornse Bobby Regensburg naar Israël. Niet als (ramp)toerist, maar als straatfotograaf. Zonder verwachtingen, maar met de hoop op mooie ontmoetingen en verhalen.

De fototentoonstelling Een ontmoeting met ISRAEL van Bobby Regensburg laat beelden zien die voor media geen nieuwswaarde bevatten. Media tonen de uitzondering; Regensburg toont het alledaagse. Zijn reis naar Israël voert hem niet naar de oorlogsgebieden, maar naar de woonwijken.

vissende jongens

In Nederland stapt Regensburg op het vliegtuig richting Tel Aviv en reist per trein naar het noorden, naar Haifa. Hier huurt hij een auto waarmee hij het land doorkruist: van de noordelijke Golanhoogten naar het stedelijke Jeruzalem. Door de Negev woestijn in het zuiden naar het midden van Tel Aviv-Jaffa. En hij maakt foto’s. Ongeënsceneerd. Rauw. Zwart-wit, zoals ons beeld is.

bedekte man

Bobby