Debat leegstand kantoren

Datum
7 juni 2011
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

Architectuurcentrum Bouwhuis wil de leegstand van kantoren in Apeldoorn aanpakken door een eerste debat over de leegstand te houden tijdens het Bouwhuiscafé op 7 juni a.s waarbij de leegstand niet als bedreiging maar als kans moet worden gezien om nieuwe ontwikkelingen te initiëren. Zo biedt de provincie Utrecht gemeenten, woningcorporaties, eigenaren van kantoorpanden en projectontwikkelaars ondersteuning bij het transformeren van kantoren naar woningen in deze provincie. Daarbij gaat het om specialistische deskundigheid bij technische, financiële en verbouwingsvraagstukken, maar ook om het vinden van eindgebruikers. Bouwhuis heeft een belangrijke specialist op dit gebied uitgenodigd, Jean Baptiste Benraad van het TransformatieTeam voor Hernieuwd Vastgoed, die aandacht zal besteden aan de succes- en faalfactoren van transformeren, welke stimuleringsmogelijkheden er zijn voor eigenaren van kantoorpanden en hoe de wet- en regelgeving snel kan worden aangepast bij transformatie. Benraad komt met een aantal voorbeelden van succesvolle transformaties van kantoren naar woningbouw voor diverse doelgroepen.

Het debat zal gaan over welke leegstaande kantoren in Apeldoorn nog toekomstwaarde hebben als kantoor en welke niet? Wat zijn alternatieve mogelijkheden? De binnenstad van Apeldoorn, waar de plannen klaar liggen voor een upgrading die de stad levendig moet maken, wordt in hartje centrum geteisterd door drie leegstaande bankgebouwen: ING, SNS en Rabobank. Wat vinden we ervan? En wie komt met een oplossing voor Westpoint (voormalig Stadskantoor), Centraal Beheer Achmea en La Tour?

Aan het woord komen tevens de architecten Anet Schurink (GSG Architecten) en Ronald Plug (Het Architectenhuis) die vanuit de BNA kring Stedendriehoek studies hebben verricht over nieuwe invullingen voor Westpoint en La Tour.

Debatleider van de avond is Johan Kruithof.

Toegang: gratis