Connecting The Dots

Connecting The Dots

Datum
20 november 2021 t/m 9 januari 2022
Locatie
ACEC Café
Soort
Expo

Fotowerken van Juan Carlos Villarroël

Vanaf 20 november t/m 9 januari is in ACEC de tentoonstelling Connecting The Dots te zien van Juan Carlos Villarroël. Het is de eerste keer dat er zo’n grote expositie van de in Apeldoorn woonachtige fotograaf in ACEC te zien is.

Connecting The Dots is een bijzondere tentoonstelling met monumentaal werk, in een kenmerkende artistieke beeldtaal die Carlos door de jaren heen ontwikkeld en verfijnd heeft. De fotograaf legt in de expositie impliciet verbanden tussen verschillende autobiografische momenten, vastgelegd in sfeervolle, monumentale portretten. 

De werkwijze van Carlos combineert een eerste concept, een uitgekiende technische voorbereiding en een intuïtieve flow die ontstaat in het moment van de fotoshoot. Zijn werk is beknopt, bondig, kort en bovenal krachtig van stijl, met een onverklaarbare ‘coolness’ waar lastig de vinger op te leggen valt. De uitingskracht van het werk van Carlos is impliciet, het werk schreeuwt niet, maar desalniettemin – of juist daarom – is het prachtig indringend. 

Zijn werk daagt de bezoeker uit om uit zijn comfortzone te stappen en naar de wereld te kijken met nieuwe ogen.

I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen is deze expositie te zien geweest tot zondag 19 december 2021.