Bouwhuiscafé

Datum
5 april 2011
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

 

Let op in eetcafé De Nieuwe Ruijsch in Lieren,

Lierderstraat 73, op de hoek van Kanaal Zuid

 

Thema: Betaalbare woningen waarmee je geschiedenis maakt

Een debat naar aanleiding van een presentatie van architectonische ontwerpen voor een nieuwe woonbuurt in Lieren onder leiding van gespreksleider Ed van Gent, stedenbouwkundige bij Het Oversticht.

Architectuurcentrum Bouwhuis heeft aan twee architecten: Hugo de Clercq van FARO Architecten en Ed Euser van Artec Architecten gevraagd een globaal beeldplan te maken voor vijftig starterswoningen in het dorp Lieren in het gebied begrensd door de Veldbrugweg en de Nieuwe Voorweg.

De dorpsraad Beekbergen – Lieren pleit al jaren voor nieuwe woningbouw in hun dorp om hun eigen jongeren te kunnen huisvesten. Intussen heeft een groep jongeren het initiatief genomen om in collectief particulier opdrachtgeverschap samen met de corporatie Sprengenland Wonen en de grondeigenaren twintig betaalbare nieuwe woningen te ontwikkelen.

Bouwhuis wil als onafhankelijk architectuurcentrum graag een bijdrage leveren aan de discussie over welke architectuurvormen mogelijk zijn om dit bijzonder woningbouwinitiatief een nieuw eigen gezicht te geven, waarmee het wonen in het dorp Lieren nog aantrekkelijker wordt.

De sponsor van dit Bouwhuiscafé is: Sprengenland Wonen.