Bouwhuiscafé “Kansrijke Apeldoornse archipunctuur”

Bouwhuiscafé “Kansrijke Apeldoornse archipunctuur”

Datum
3 maart 2020
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

Bouwhuiscafé organiseert dinsdag 3 maart een presentatie en debat over de Kansrijke Apeldoornse archipunctuur, met Martijn Bax, ontwikkelaar Van Wijnen, en architect Lars Courage.

Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten; niet alleen met hoogbouw, maar ook met kleinschalige woningbouwprojecten die als een soort archipunctuur de nabijgelegen buurt zullen versterken met een onderscheidende kwaliteit.

Bouwhuis presenteert een eerste voorbeeld van deze archipunctuur op een historische plek in de binnenstad, grenzend aan de achtertuinen en de binnenplaatsen van het uitgaanscentrum en winkelgebied in de Hoofdstraat-Noord.

Ontwikkelaar Van Wijnen heeft een plan ontworpen voor het gebied van de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo aan de Kerklaan 21-23 en het voormalige Sportfondsenbad aan de Van Huutstraat. Hier zullen 23 woningen gebouwd worden, verdeeld over drie deelprojecten, ieder met een eigen signatuur. De Koningin Wilhelminaschool, waarvan de buitenkant een rijksmonument is, worden de schoolruimten en de bijbehorende directeurswoning getransformeerd tot royale stadsvilla’s. Op de plek van het voormalige Sportfondsenbad ontwikkelt Van Wijnen drive-in-woningen en stadswoningen.

Bouwhuis heeft Martijn Bax (Van Wijnen) uitgenodigd het plan toe te lichten. Architect Lars Courage is gevraagd een presentatie van zijn ontwerpen voor de nieuwe woningen te geven. Marieke Gorkink treedt op als gespreksleider.

Bouwhuis is benieuwd naar uw mening! U bent van harte uitgenodigd om het Bouwhuisdebat van woensdag 3 maart bij te wonen en te reageren op deze nieuwe plannen.

Evenement        Bouwhuisdebat: Kansrijke Apeldoornse archipunctuur
Datum & tijd     woensdag 3 maart 2020, 20.00-22.00 uur
Locatie              ACEC Café, Roggestraat 44, 7311CD Apeldoorn
Toegang            gratis, tickets kunnen voor aanvang gereserveerd worden via https://www.eventbrite.com/e/bouwhuisdebat-kansrijke-apeldoornse-archipunctuur-tickets-95240000405