Bouwhuiscafé

Datum
5 maart 2013
Tijd
20:00 - 22:00
Soort
Events

De Gideonsbende van Maastricht als aanjager van nieuwe stadsontwikkeling

Architectuurcentrum Bouwhuis vervolgt het debat over herbestemming en tijdelijke invulling van de stedelijke ruimte en laat een interessant initiatief uit Maastricht zien dat als voorbeeld zou kunnen dienen voor een nieuwe aanpak in Apeldoorn.

In Maastricht is een LAB opgericht waarin advocaten, banken, ontwikkelaars, corporaties, kunstenaars en vertegenwoordigers van een buurtplatform samen met een aantal ambtenaren van de gemeente Maastricht met een open vizier in een planproces de toekomst van de stad Maastricht tegemoet treden. Hierbij wordt afstand genomen van de klassieke ruimtelijke ordening en ligt de nadruk op herbestemmen, organische groei en kleinschalige ontwikkelingen.

Tijdens het Bouwhuiscafé zullen twee leden van deze zogenaamde Gideonsbende, Tim van Wanroij en Bram Loeffen presentaties geven over de experimenten die zij uitvoeren in dit nieuwe planproces.

Theo van Luijk, stadsmanager van de binnenstad van Apeldoorn,  zal in reactie hierop aangeven  welke initiatieven er in Apeldoorn worden voorbereid  om de binnenstad nieuw leven in te blazen.

Toegang: gratis