Dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur

Datum
18 juni 2022
Tijd
17:00
Locatie
ACEC Café
Soort
Events

Op zaterdag 18 juni vindt in het ACEC Gebouw de Dag van de Architectuur plaats. Op deze dag reikt Architectuurcentrum Bouwhuis de Publieksprijzen en de Architectuurprijzen uit voor het favoriete architectuurproject in de gemeente Apeldoorn. Er zijn vier categorieën:

  • Woningen
  • Andere gebouwen zoals scholen, winkels, kantoren etc.
  • Openbare ruimte, landschapsinrichting
  • Particuliere aanbouw

Men heeft tot 30 mei kunnen stemmen op de genomineerden in elk van de vier categorieën van de Publieksprijs. De bekendmaking van de winnaars start om 17.00u in het ACEC Café. Aanmeldingen voor de feestelijke bekendmaking zijn inmiddels gesloten.

Programma

17.00u Ontvangst en borrel, welkom door keynote speaker Ed van Gent
18.00u Maaltijd met heerlijke Thaise gerechten
19.00u Presentatie: Kunstenaar Michel Huisman over de realisatie van het Maankwartier in Heerlen.
Het Maankwartier is een artistiek stedenbouwkundig ontwerp van de stationsomgeving. Huisman zal op originele wijze laten zien hoe hij, ondanks crises en verzet, zijn bijzondere droom voor de bewoners van Heerlen heeft kunnen waarmaken.
20.00u Presentatie: Shortlist Apeldoornse Architectuurprijzen 2022
20.15u Toelichting vakjury op het rapport van de Apeldoornse Architectuurprijzen 2022 voor de vier categorieën: woningen, andere gebouwen, openbare ruimte en particuliere aanbouw.
20.30u Wethouder ruimtelijke ordering en cultuur, Peter Messerschmidt, maakt de winnaars bekend van de Apeldoornse Publieksprijzen 2022 & de Apeldoornse Architectuurprijzen 2022.
Tot slot: feest met muziek!

Over Bouwhuis

Architectuurcentrum Bouwhuis is het informatiecentrum voor het gebouwde naoorlogse erfgoed. Bouwhuis richt zich op architectuur en stedenbouw in Apeldoorn en omgeving en probeert een zo groot mogelijk publiek te bereiken om het draagvlak voor architectuur te verbreden. Meer weten over Bouwhuis of de Architectuurprijs Apeldoorn? Kijk dan op de website van Architectuurcentrum Bouwhuis.