Boom Baby Boom! Bob Dylan

Datum
31 maart 2013
Tijd
15:00 - 17:00
Soort
Events

“Zoals Elvis ons lichaam bevrijdde, zo bevrijdde Bob onze geest.” (Bruce Springsteen)

Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters uit de moderne popmuziek.

Dylans carrière, die begon in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin’ in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are A-Changin’ (1964). Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.

Aan Dylan wordt de verdienste toegekend dat hij de popmuziek hersens gegeven heeft. Zijn teksten, waaruit nogal eens een somber levensgevoel blijkt, onttrekken zich vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Dergelijke teksten waren tot begin 1965 volstrekt onbekend in de popmuziek.

Dylans stemgeluid van het niveau you either love it or you hate it bracht vele critici ertoe te zeggen dat de slechtste vertolker van Dylanliedjes Dylan zelf is, anderen beschouwen hem als een van de beste zangers die de lichte muziek heeft gekend.

DJ Kees draait, dus u bepaalt!