Boekpresentatie Anne van As W i l d e r n e s s

Datum
10 mei 2014
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

De miniaturen van Anne van As tonen koele berglandschappen, wilde planten en prooidieren. In haar minuscule schilderijen komen het onmetelijke en ongrijpbare binnen handbereik. De wereld wordt klein en beheersbaar. Of is dat schijn? De beelden die ons gewoonlijk zo vertrouwd en onschuldig voorkomen, hebben iets onheilspellends. Ze wringen zich tussen wat we kennen en wat we vrezen.
In Wilderness wordt de thematiek van Anne van As gepresenteerd aan de hand van een selectie van circa vijftig kleine werken van berglandschappen, beesten en bloemen. Ze zijn stuk voor stuk op ware grootte afgedrukt en bieden een optimale kijk in de wereld van de kunstenaar en haar inspiratiebronnen: beelden uit reisgidsen, flora en fotoboeken van een halve eeuw geleden.
Wilderness is een voorbeeldig verzorgde uitgave over een zeer intrigerend en coherent oeuvre met een on-Nederlandse thematiek. Met alle schilderijen op ware grootte: een unieke ervaring!
Frontcover boek Berg (2013) 6,1 x 8,4 cm (foto: Peter Cox)
Anne van As (1959) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Ze woont en werkt in Amsterdam. Henriëtte Heezen (1964) is kunsthistoricus en gespecialiseerd in hedendaags kunst, beeldhouwkunst en textielkunst, waar ze regelmatig over publiceert.

Nederlands- / Engelstalig
Gebonden 17x 20 cm, 128 pagina’s
ca. 85 kleurillustraties
ontwerp Piet Gerards Ontwerpers
prijs € 19,95
ISBN 978-94-6226-050-4

Boekpresentatie Wilderness op zaterdag 10 mei om16:00 uur.
Tijdens de opening op zaterdag 10 mei van de tentoonstelling Common Ground in het ACEC in Apeldoorn is de publicatie te zien en te koop. Naast deze gewone editie is er een tevens een gelimiteerde oplage verschenen. Het betreft 50 exemplaren vergezeld met een piëzografie Fury, prent en boek zijn genummerd en gesigneerd. Er zijn nog een aantal verkrijgbaar voor € 85,-.
Opening en boekpresentatie op zaterdag 10 mei, 16:00 uur

2014_Wilderness_spread2-1 (2)