Atelierverkoop Koningsdag

Atelierverkoop Koningsdag

Datum
27 april 2017
Tijd
11:00 - 17:00
Soort
Events

ACEC organiseert voor de tweede keer een atelierverkoop. Wij doen dat op 27 april, de Koningsdag en op zondag 30 april. Bij een atelierverkoop worden allerlei werken verkocht, dat kan gaan om voorbereidend materiaal, tekeningen, foto’s en dergelijke waaruit ander werk is ontstaan. Werken die niet ingelijst zijn, maar ook gereed werk. Dit alles voor prijzen die onder de gangbare verkoopprijs liggen.

De deelnemende kunstenaars zijn: Fred Anvelink, Rene Ellenbroek Anke Land, Pier Pennings en Theo Semeijn. De kunstenaars zijn zeer onderscheiden van aard, waardoor er brede keuze van werk is.

Fred Anvelink

Fred maakt veelkleurige abstracte objecten. Deze beelden zijn gemaakt van siliconen.

Rene Ellenbroek

Rene is schilder en geeft in zijn werk vaak kritisch commentaar op de samenleving. Het laat de rauwheid zien en de onverschilligheid zonder daar een moreel oordeel over te vellen. Sex en geweld zijn alom aanwezig.

Anke Land

Anke Land legt dagelijkse berichten uit de media vast in wandkleden en tekeningen. Tekeningen maakt ze op glashelder folie. Haar wandkleden weeft ze met reflecterende, vaak gouden materialen. Traditionele ambachtelijkheid, maar met de abstractie van de moderne verbeelding.

Pier Pennings

Pier Pennings werkt als autonoom beeldend kunstenaar, maar ook als producent van boeken en kunstprojecten.
Samen met Anke Land runt hij het reizende kunstenaarsinitiatief pARTytent
Fotografie is zijn belangrijkste medium. Daarnaast maakt hij installaties en objecten. De installaties en objecten zijn vaak weer onderwerp voor fotografie.

Theo Semeijn

Theo zegt over zijn werk het volgende.

“Alles dat in de werkelijkheid wordt aangetroffen kan uitgangspunt zijn voor een nieuw werk: een stuk doek of karton, een sigarettenpakje, een roerstokje, handtekeningen, enz. Veel voorwerpen belanden zonder samenhang in het atelier en komen na verloop van tijd in mijn schilderijen en assemblages terecht. Door reproductie ontstaat in het atelier iets dat niet meer zonder samenhang is maar op een noodzakelijke manier eenheid vindt en zo levende betekenis krijgt. Het atelier is een laboratorium”.