Apeldoorn Photo 2021

Apeldoorn Photo 2021

Datum
5 t/m 26 jun 2021
Locatie
Roggestraat 44
Soort
Expo

Apeldoorn Photo is hét overkoepelende platform voor alle fotografie-activiteiten in Apeldoorn en omstreken, waaronder het bekende tweejaarlijkse Fotofestival. De vijfde editie van Fotofestival Apeldoorn Photo bevat een reeks aan bijzondere exposities en activiteiten, die in 2021 door heel Apeldoorn zullen plaatsvinden. Zo ook onze nieuwe expositie in alle zalen van ACEC, te zien van 5 t/m 26 juni 2021.

De Apostel – Corbino

Corbino is een pseudoniem van Cornelis Maarten Corbijn van Willenswaard. Uitgangspunt van zijn contributies aan Apeldoorn Photo is zijn nieuwste boek, Corbino’s Bijbel, dat tegelijkertijd met de startdatum van zijn expositie in ACEC verschijnt.

In expositie De Ander in het CODA Museum neemt Corbino bezoekers aan de hand van zeven hoofdstukken uit het Oude Testament van zijn Bijbel mee in zijn verhaal. In ACEC is de tentoonstelling De Apostel te zien, waarin drie hoofdstukken uit het Nieuwe Testament van Corbino’s Bijbel centraal staan.

Photographic Artist – Bianca Pauline

Bianca Pauline is een creatieve geest, een kunstobject én een fotograaf. Haar fotokunst komt rechtstreeks uit het hart, uit Paulines eigen verhalen en levenservaring – zowel waargebeurd als fantasie.

In Photographic Artist laat Bianca Pauline een weerspiegeling zien van haar wereld vol liefde, humor en verlangens. Evenals verdriet, pijn en de dood. De verhalen en emoties van alledag brengt zij tot leven via haar handgemaakte masker en kostuums, die zij maakt van afgedankte en gerecyclede materialen.

Pauline hoopt met haar werk de emotie over te kunnen brengen aan de kijker.

Captured in Frames – Zondag

Tijdens een lange revalidatieperiode begon Zondag met het fotograferen van haarzelf. Zij onderzocht wat ze zichzelf te zeggen had aan de hand van een foto. Ze fotografeert met een iPhonecamera.

In Captured in Frames is er een hoofdrol weggelegd voor de vraag: “Hoe kunnen we spelen met lichamelijkheid, met vrouwelijkheid, met lust en erotiek?” Door Zondags kennismaking met de Franse schrijver en filosoof Georges Bataille raakte zij gefascineerd door grenservaringen. Ze neemt ons mee op onderzoek.

Zondag is geïnteresseerd in de verhouding van de mens tot haar of zijn lichaam – wat betekent dat voor je sexualiteit, je vrouw voelen, jezelf zijn? Ze wil onderzoeken en creëren, haar fantasie de ruimte geven, de verbeelding prikkelen.

Meer weten over de rest van het jubileumprogramma van Apeldoorn Photo? Dit vindt u op de website van Apeldoorn Photo.