Apeldoorn geeft zich Bloot

Apeldoorn geeft zich Bloot

Datum
24 jul t/m 25 aug 2013
Tijd
12:00 - 17:30
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

De curator van deze tentoonstelling is de journalist David Levie.

ACEC geeft zich bloot

Na ’de Verbeelding van Apeldoorn’ maakt ACEC deze zomer opnieuw ruimte vrij voor kunstenaars uit Apeldoorn. Beeldende kunstenaars,  fotografen en ontwerpers geven ieder op hun eigen wijze invulling aan het thema ’bloot’.  Schilders als Vincent Rijnbende,  Hanspeter Nagtegaal en Wim Streep hebben zich in het verleden op dit vlak onderscheiden, maar Manna Post is voor velen een grote onbekende.  Die verscheidenheid aan stijlen en visies maken de zomer expositie ’Apeldoorn geeft zich bloot’  tot een aantrekkelijk geheel. Verrassend ook en prikkelend. Rene Ellenbroek,  die al eerder in ACEC exposeerde doet mee en de 90-jarige Teun Renes niet te vergeten. Ook jong talent dat  aan het begin van een kunstcarrière staan laat zich zien evenals de fotografe Angela Stouten die zojuist de Fotovakschool heeft afgerond. Mode, sieraden, manshoge marmeren beelden,  ze maken van de expositie  een caleidoscopische kunstmanifestatie.

ACEC zou ACEC niet zijn als er geen extra dimensie aan een zomertentoonstelling wordt gegeven. De opening op 27 juli (aanvang 16 uur) is anders dan anders, op 14 en 21 augustus zijn er in de avonduren rondleidingen en op 22 augustus staat modeltekenen op het programma. ACEC heet dan iedereen met een schetsboek welkom.

’Apeldoorn geeft zich bloot’ is een kunstproject in samenwerking met de Stentor.

De deelnemers aan de expositie zijn:

Beeldende Kunst

Hanspeter Nagtegaal, Vincent Rijnbende , Don Nederhand, Wim Streep, Manna Post, Frans Polman, Teun Renes, Kees Woestenenk, Leone Tonkinson, Mieke Diekmann, Rene Ellenbroek, John Ligtenberg, Caz Egelie

Toegepaste kunst

Martine Adema, Ard de Block, Liesbeth Rommers-sieraden, Ann  Linforth /glazenier

Fotografie

Angela Schouten, Menno Mulder, Gerard Brouwer

Schilderij: Vincent Rijnbende

7 Luik: Don Nederhand

Fotografie: Gerard Brouwer