Apeldoorn Fotostad

Apeldoorn Fotostad

Datum
3 t/m 29 sep 2011
Tijd
11:59 - 18:00
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

“… because something is happening here, but you don’t know what it is, do you, mister Jones?” (Bob Dylan)

Apeldoorn neemt zomer 2012 deel aan de internationale fotomanifestatie GRID 2012.  Het programma bestaat uit een aantal internationale presentaties (organisatie GRID Amsterdam) en het stadsprogramma, het festival Apeldoorn Fotostad, van en door locale professionele en amateurfotografen. Thema: Apeldoorn Woonstad.

Als voorproef voor het stadsprogramma gaat zaterdag 3 september vanaf 20.00 uur in ACECgebouw een spectaculaire preview open met twee presentaties: Apeldoorns Fotoalbum en 360° U2 Worldtour!

Fotografie: een nieuwe wereld

Nu iedereen fotografeert en de camera even algemeen is als de bril en de contactlens, is fotografie niet meer het domein van de fotovakman of de kunstenaar alléén. Projectleider/ curator Apeldoorn Fotostad, Pier Pennings, koos dat als uitgangspunt voor de programmering van het stadsprogramma, dat hij samen met een kleine 100 lokale professionele en amateurfotografen uitwerkt en zomer 2012 presenteert. Als “teaser” is er de preview met twee presentaties.

1. Apeldoorns Fotoalbum

44 Apeldoornse fotografen laten werk en daarmee zichzelf zien. Meer dan 250 foto’s tonen de veelzijdige “sociale kaart” van Apeldoorn Woonstad op de wanden van kunstcentrum ACECgebouw. Al deze fotografen werken ook mee aan de invulling en organisatie van Apeldoorn Fotostad. Samen geven ze een beeld van wat Apeldoorn is en (niet) doet. Zo laat Apeldoorn zichzelf openhartig in de kaart kijken.