Apeldoorn en Het Beest

Apeldoorn en Het Beest

Datum
14 jul t/m 26 aug 2018
Tijd
18:00
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

Voor de zevende keer in successie biedt ACEC onderdak aan een zomerexpositie met louter Apeldoornse kunstenaars, fotografen en ontwerpers. De nadruk ligt op de beeldende kunst waarin extra ruimte is vrijgemaakt voor grote werken van Wilma Stegeman, die recentelijk met haar uitvergrote vliegen ‘’de tekening van het jaar’’ maakte. Het leverde haar een lovend oordeel van een landelijke jury op.

De diversiteit is groot, want 20 kunstenaars zijn gevraagd een aandeel te leveren. Bekende, minder bekende en startende kunstenaars geven hun visie op ’Apeldoorn en Het Beest’.

Het werk van Emiel Bruggeman verdient het predicaat tegendraads. Ook hij werkt met schedels. Net als de oudste deelnemer Jacques Maris druipt de vanitas (ijdelheid/vergankelijkheid) van zijn werk af.

De natuurfotograaf Jan Vermeer wiens werk met enige regelmaat in het magazine van National Geographic Traveller te zien is is ook vertegenwoordigd. Ver van huis vaak in soms lastige omstandigheden. Nog niet zo lang geleden kwam hij terug van een foto-expeditie naar Spitsbergen.

Graffiti en design van eigen bodem (aardewerk, porselein en grote decoratieve dierenbeelden voor onder meer de tuin) maken het geheel compleet. De deelnemende kunstenaars zijn naast bovengenoemde Apeldoorners Bettina Cabrera Regelihg, Roel Ottow, Wytske Averink, Vincent Rijnbende, Jenny Bakker, Maartje van Dokkum, Gonny de Weerd, stadsfotograaf Medea Huisman, Pascal van den Berge, Tine Harleman, Rob Maris, Vienna Romanee, Anouk Bijsterbosch, Anne van As, Sybren Rodenhuis, Wiljo Damstra en Anne Mieke Boonstra.

Wilma Stegeman

Tine Harleman

Maartje van Dokkum

Wilma Stegeman