Apeldoorn bekent kleur

Apeldoorn bekent kleur

Datum
6 jul t/m 21 aug 2016
Soort
Apeldoornse Tentoonstelling

Kunst en design van Apeldoornse bodem.

De vijfde zomerexpositie met kunstenaars uit Apeldoorn en omstreken heeft de titel ’Apeldoorn bekent kleur’ meegekregen. Beeldende kunstenaars, fotografen en ontwerpers exposeren hun werk in ACEC. Kunst en design van lokale bodem is er gedurende de hele zomer.

In de categorie beeldende kunstenaars zijn er: Guido Nieuwendijk en Jasper van der Graaf (muurschilderingen), Ferry Staverman (kartonnen objecten) en Hanspeter Nagtegaal (schilderijen en beelden). Ook fotograaf Pier Pennings behoeft nauwelijks enige introductie. In tegenstelling tot zijn Eerbeekse collega Fleur Louwe, de nu nog onbekende  finaliste van de Canon Grand Prix 2016.  Lisette van Straaten studeert in Groningen aan de kunstacademie, de talentvolle Kirsten van Campen, met haar 14 jaren is de jongste deelnemer. Opvallend zijn de fantasie-ontwerpen van Feeën en Feeksen,  Berthus Smit (onder meer kapstok van ski’s) en de A(p)peldoorn t-shirts van Rudi-Voss.

De zomerexpositie met als thema, Apeldoorn bekent kleur, is traditietrouw samengesteld door gastcurator David Levie, die de nadruk legt op verscheidenheid. ,,Ik wil laten zien wat scheppend Apeldoorn zoal in huis heeft. Ook op het gebied van design en ontwerpen. Ik noem de sieraden van Remy Verzantvoort. De goudsmid heeft zich door al het groen in en rond Apeldoorn laten inspireren. Van een heel andere orde zijn de ontwerpen van Feeën en Feeksen, een fenomeen in stad dat naar mijn mening ook plekje in ACEC verdient. ACEC staat immers voor Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur. Het is onmogelijk om iedereen te noemen, maar ook al werken sommige deelnemers in zwart-wit, ze geven stuk voor stuk kleur aan de stad.’’           

,,Ik vind het een eer om te zijn uitgenodigd’’, zegt Mariëtte Blauw, die in 1993 eeuw aan de kunstacademie in Kampen afstudeerde. Van Mariette Blauw zijn in ACEC maskers en een beeld te zien.

    

De deelnemers: Peter ten Lohuis, Jacintha Bierens Pier Pennings, Ferry Staverman, Lisette van Straaten, Fleur Louwe, Astrid Ufkes, Kirsten van Campen, Cees de Wilde, Hanspeter Nagtegaal, Nicolette Klerk, Guido Nieuwendijk, Jasper van der Graaf, Sonia Woestenenk, Remy Verzantvoort, Menno Vos, Lia van de Burgt, Feeën en Feeksen, Mariëtte Blauw, Rudi Voss en Berthus Smit.   

voor ACEC

Foto: Jacintha Bierens

IMG_3841

Beelden: Mariette Blauw

DSC_5100 - kopie bewerkt kleur

Foto: Pier Pennings

IMG_3790

Sculptuur: Hans Peter Nagtegaal

Astrid Ufkes Slide

Foto: Astrid Ufkes

IMG_2350

Sieraden: Remy Verzantvoort

IMG_2349

Kleding: Feeën en Feeksen