ACEC create in Apeldoorn

ACEC create in Apeldoorn

Datum
4 april 2018
Tijd
19:00 - 21:00
Soort
Events

Hierbij nodigen u van harte uit op woensdag 4 april. Voor de achtste  keer is er weer ACEC Create, een boeiend programma met sprekers van toonaangevende (innovatieve) Apeldoornse bedrijven en organisaties. De plek om kennis op te doen over innovatie in de breedste zin.

In ACEC Create staan drie organisaties centraal die de kennis vanuit hun organisatie met u willen delen. Zij zijn alle 3 met de toekomst bezig.

Het thema is; welke innovatieve stappen nemen bedrijven om ook in de toekomst te kunnen overleven.

Sprekers:

Mathijs Wagenaar

—-

Mathijs Wagenaar is Founder & General Manager van HideMyBell.
Hij is de ontwerper, producent en online verkoper van een houder met fietsbel voor op je racefiets. Zijn product wordt wereldwijd verkocht en een aantal grote wielrenners en wielerploegen gebruiken zijn product. Bekende namen als Niki Terpstra, woensdag nog winnaar van de E3 prijs en Chris Froome van Team Sky gebruiken zijn product.

“Simpel maar effectief, dat is de Hidemybell ten voeten uit. Eigenlijk wil niemand een bel op zijn fiets, maar iedereen weet dat het nodig is. Hidemybell verstopt hem prachtig (dat wisten we al) en doet dat nu ook met je actioncam of verlichting. Handig dus! Niet nóg een extra mount op je stuur, maar alles wat netter op één mount, bij elkaar”.
Hoe heeft hij dit bedacht, hoe heeft hij het in de markt gezet.

Rachel Rothengatter

Rachel is eigenaar van het bedrijf Flooow.

Primair adviseert en ondersteunt zij bedrijven bij het vergroten van het welbevinden van het personeel. Dit doet zij op basis van onderzoek.

Floooow helpt mensen en organisaties flow ervaringen op het werk te bevorderen, zodat burn-out voorkomen wordt en er een hoge(re) productiviteit en meer innovatie ontstaat en het leervermogen wordt vergroot.

Wat is flow?

Iemand die flow ervaart gaat helemaal op in dat wat hij of zij op dat moment aan het doen is. Het besef van tijd verdwijnt en de ervaring is zo aangenaam dat het intrinsiek motiverend werkt. Flow ontstaat meestal als iemand tot aan de grenzen van zijn/haar kunnen wordt uitgedaagd. De persoon raakt niet uitgeput, maar het werk levert juist veel energie op (bruisen van energie) en het geeft een gevoel van eindeloos door kunnen gaan.

Door middel van trainingen, spel en inspiratiesessies kan het flow gevoel in het bedrijf versterkt worden met als resultaat hogere productiviteit, minder ziekteverzuim (burn-out), en meer innovatie

Jeroen Taalman

ir. Jeroen Taalman, Raad van Bestuur Pento, centraal bureau, Apeldoorn

‘Pento, van pioniersfase naar volwassenheid’

Pento, experts in horen, spreken en verstaan. Pento begeleidt, onderzoekt en adviseert mensen die problemen hebben op het gebied van taal, spraak en/of gehoor.

Dat doen we vanuit verschillende locaties in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Wij bieden audiologische zorg en vroegbehandeling.

Mensen die voor hulp bij ons komen, zoeken een helder antwoord en een passende oplossing.
Pento heeft zeven locaties met een volledig aanbod: audiologisch centrum en vroegbehandeling.
De hoofdlocaties zijn in Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Ede, Hengelo, Leeuwarden Utrecht en Zwolle.
Daarnaast werkt Pento onder meer vanuit poli’s KNO in Amersfoort, Baarn, Deventer, Heerde, Meppel, Winterswijk en Zutphen.
Ook het Centraal Bureau Vroegbehandeling zetelt in Apeldoorn.

Hiske van den Heuvel-Blom

Ze is voorzitter van de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Ze komt een toelichting geven op het werk van de stichting.
Om zoveel mogelijk kinderen weer mee te kunnen laten doen, heeft Stichting Leergeld uw hulp nodig!
Om onze ambities waar te kunnen maken, is Stichting Leergeld constant op zoek naar betrokken samenwerkingspartners vanuit verschillende geledingen van de Nederlandse samenleving.
Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt.
Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes.
Leergeld helpt o.a. bij deelname aan een schoolreisje, lid worden van een sportvereniging, de aankoop van de sportuitrusting voor de club of kleding voor de scouting, balletschoenen voor balletles of een fiets om ergens heen te kunnen gaan.

Programma:

In het ACEC Café starten we om 19:00 uur met een buffet en een drankje, daarna starten wij met het programma wat zal bestaan uit presentaties en muziek Er zijn drie hoofdpresentaties, interview en discussie met de gasten.

De gespreksleiding is in handen van George van Evert

Sleutelbegrip presentaties zijn: innovatie, creatie, strategie of een maatschappelijk aspect.

Deze bijeenkomst is in samenwerking met het Apeldoorns Business Collectief

Inlooptijd: van 18:30 – 19:00 uur
Programma: van 19:00 t/m 20:45 uur.
Deelnamekosten: p.p. € 25,- inclusief een warm buffet en drankjes.
Opgave: stuur mail naar gerrit@steenbergen.cc
Relaties: Mocht u relaties willen meenemen dan kan dat ook.
Voor informatie bel 06-54340887

Reserveren is noodzakelijk.