ACEC Beiers én Nederlands genieten bij ACEC op Koningsdag 2015

Datum
27 april 2015
Tijd
10:00 - 23:00
Soort
Events

Ook dit jaar organiseert BayernXL in samenwerking met de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn en ACEC een Beierse Biergarten en cultuurbeleving rond en in het ACEC-gebouw. De Museumpassage tussen het ACEC gebouw, Gigant en JT Bioscoop wordt opnieuw de Bayernstraße.
Speciaal voor deze gelegenheid komt de Beierse artiest en volksmuzikant Ralf Bayerlein naar Apeldoorn. U kunt genieten van prachtige live-muziek, heerlijke speciaalbieren en bekroonde braadworsten uit Oberfranken.
Tevens zijn het Oranjepark en ACEC geregistreerde verkooppunten voor de producten van de Dutch Orange Company (DOC), onderdeel van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn. Dit zijn producten speciaal gemaakt voor koningsdag 2015, waarvan een deel van de opbrengst naar de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn gaat om ook in de toekomst het koningsfeest in Apeldoorn te kunnen blijven organiseren. In het Oranjepark en bij ACEC kunt u het Koningsbier 2015 aan de tap proeven. Dit is een exclusief vintage jaargangsbier, speciaal ambachtelijk gebrouwen en handmatig afgevuld voor koningsdag 2015. Hiervan bestaan slechts 200 genummerde historische beugelflessen van 1 liter voor de verkoop.

doc

___________________________________________________________________________
Koningsbier 2015 (gelimiteerde oplage)
Exportbier van het type Märzen, amber-oranje kleurig, natuurtroebel, ongefiltreerd en ongepasteuriseerd met lage gist op de fles. Slechts kort houdbaar. Daardoor heeft het bier een volle, authentieke smaak zoals bieren uit de begintijd van Oranje-Nassau.

koningsbier

___________________________________________________________________________

Programma ACEC: Beierse Cultuurbeleving “Bayernstraße” en Koningsbier 2015

10.00-11.00 uur: Frühshoppen in de Beierse Biergarten en start verkoop van Beierse en Dutch Orange Company (DOC) producten
11.00-13.00 uur: Live-muziek door de Beierse volksmuzikant Ralf Bayerlein
13.00-14.00 uur: Traditioneel aanslaan van houten biervat door DOC en korte toespraak over DOC
14.00-17.00 uur: Beierse cultuurbeleving in en om rondom ACEC met live-muziek door de Beierse volksmuzikant Ralf Bayerlein. Verkoop van Koningsbier 2015 en (bekroonde) braadworsten en speciaalbieren uit Beieren.
18.00-23.00 uur: Beierse bierbeleving aan de kop van de Bayernstraße: Museumpasage/Nieuwstraat (naast JT bisocoop)

Contactpersoon ter plaatse:
Alfred van Geijn
BayernXL

biergarten