Aardlekconcert; TORQUE-TRIO

Datum
19 juni 2011
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

laatste Aardlekconcert van dit seizoen met bijzonder Jazz-trio –

Het zijn drie unieke persoonlijkheden, maar zij vormen samen één geheel. Met Koen Schalkwijk achter de piano, die het merendeel van de composities voor zijn rekening neemt. Op contrabas Mathias Polligkeit en op drums Antoine Duijkers heb je twee muzikanten die een mooie solide ritmische basis neerleggen waarover de lyrische stukken worden gespeeld. Zij voelen zich sterk beïnvloed door het jazzidioom en halen hun inspiratie ook uit de popmuziek en de klassieke muziek. De composities zijn dan ook rijk aan expressie en melodie.

Laat u meeslepen met een concert vol improvisatie, verrassing en melancholiek!

Programma

‘’De muzikanten zijn in staat op elkaar te anticiperen en hebben een deels gemeenschappelijke dynamiek ontwikkeld die als volstrekt natuurlijk vloeit. Dat betekent dat de grote uitdaging van dit trio zich al op een gevorderd niveau afspeelt; niet zozeer moet eraan gewerkt worden de boel samen te krijgen, maar veeleer hoe ze elkaar voldoende kunnen blijven verrassen en verstoren om de muziek de gewenste dynamiek, rijkheid en geslaagdheid te geven. Hier slaagt ‘Torque’ zeer goed, het zit in een prachtige ontwikkeling.’’  (Michiel Braam, Bik Bent Braam)

Dit zei Michiel Braam over Torque en is ook precies wat u straks gaat ervaren en beleven als u naar deze band gaat luisteren. Alle composities zijn zelf geschreven door de muzikanten en daarom bezit het trio ‘Torque’ een unieke klankkleur. Met veel improvisatie spelen ze instinctief samen en creëren ze op het podium prachtige sferen afgewisseld met verrassende dynamische momenten. Tevens zullen ze hun nieuwe CD ‘Forward’ presenteren die in juli officieel uitkomt onder het Duitse jazzlabel Neu-Klang.

De muzikanten die meespelen zijn Koen Schalkwijk op piano, Mathias Polligkeit op Contrabas en Antoine Duijkers op drums. Laatstgenoemde heeft in het laatste jaar van de middelbare school een compositie geschreven voor orkest de ereprijs, dat tevens ook werd uitgevoerd door dit ensemble. Alle drie de musici hebben ook les gehad van Andre Groen, de slagwerker van de ereprijs. Deze lessen hebben ze op het conservatorium van Arnhem gevolgd. Net zoals de klassieke lessen die de pianist Koen Schalkwijk gehad heeft bij Aljosja Buijs. Zo zie je dat de leden van het trio ‘Torque’ allemaal te maken hebben gehad met leden van orkest de ereprijs.

Toegang gratis