Aardlekconcert, OESTVOLSKAJA, MESSIAEN, DUTILLEUX

Datum
17 april 2011
Tijd
16:00
Soort
Events

Ereprijs musici Marije v/d Berg (Fluit) en Dineke Griek (Tuba) spelen samen met pianist Frank Peters werken van o.a. Messiaen

OESTVOLSKAJA, MESSIAEN, DUTILLEUX

Frank Peters (piano), Marije van den Berg (fluit) en Dineke Griek (tuba) speelden voor het eerst samen in het monumentale zendstation Radio Kootwijk waar de rauwe klanken van Oestvolskaja volledig tot hun recht kwamen. In het Acec, waar Marije en Dineke hun thuisbasis hebben in orkest de ereprijs,  zullen zij opnieuw de onverbiddelijke klanken tot leven wekken met Compositie nr. 1 voor piccolofluit, tuba en piano “Dona nobis pacem”  (1970/71)  en de pianosonates nummer 2 en 6 met de kenmerkende massieve, repetitieve klankclusters waardoor zij “de vrouw met de hamer” wordt genoemd.

Een programma vol contrasten en overeenkomsten dat onderschreven wordt door de schilderijen van Marije van den Berg die tentoongesteld zijn in de concertruimte. Haar werk wordt gedomineerd door vrouwen die kracht en kwetsbaarheid uitstralen. Een contrast dat gemakkelijk overgaat in een overeenkomst.

Programma
Henri Dutilliex: Sonatine voor fluit en piano (1943)
Olivier Messiaen: “le Merle noir” voor fluit en piano (1952)
Olivier Messiaen: uit: Vingt regards sur l’efant-Jésus : ‘Première communion de la Vierge’ piano-solo (1944)
Galina Oestvolskaja : Sonate nr. 2 voor piano-solo (1949)
Galina Oestvolskaja: Compositie nr.1 ‘Dona nobis pacem’ voor piccolo, tuba en piano (1970)
Galina Oestvolskaja: Sonate nr. 6 voor piano-solo (1988)

De toegang is gratis. Voorafgaand en na het concert is de ACEC expositieruimte open.