Aardlek The good practice hour

Datum
16 september 2012
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

Virtuoze Roemeense pianist Ana Stamp neemt het publiek mee in haar fascinatie voor muziek.

Ana Stamp: ‘Het delen van muziek is ontzettend mooi  en om er al 25 jaar  mee bezig te zijn is een geweldige ervaring, ik kan me geen leven zonder voorstellen. Nadat ik mijn studie aan de “Academia Gheorghe Dima” in Roemenië had afgerond, besloot ik in het buitenland te gaan studeren aan het Artez Conservatorium bij Frank van der Laan. Ik had hem ontmoet tijdens een Masterclass in Roemenië.

De Master-opleiding  triggerde mijn passie voor het combineren van piano concerten met andere vormen van kunst. Daarnaast speelt hedendaagse muziek  een  belangrijke rol in mijn muzikale leven en ik probeer dit in elk concert dat ik geef, te betrekken.

Het concert van 16 september “The good practice hour” wordt geen typische piano- recital; het wordt een optreden, een experimentele repetitie. Het optreden is als een openbare repetitie, die plaatsvindt in de oefenruimte van orkest de ereprijs. Ik zal proberen om een hedendaagse muziek monoloog  (Mompou, Errki Sven Tuur en George Enescu) te laten horen; mijn gedachtes en twijfels en de eeuwige vraag “hoe kan ik het nog mooier maken?”.

Nu ik mijn reis als pianist begin en alles nog nieuw en fris is en de mogelijkheden eindeloos lijken, zal ik moedig zijn en met het publiek delen wat voor mij een goede repetitie is. ‘

Toegang gratis

Ana Stamp