Aardlek Première Opera Antonio

Datum
16 juni 2013
Tijd
12:00 - 15:00
Soort
Events

Apeldoorn – Op zondag 16 juni gaat de Opera Antonio, gemaakt door kinderen voor iedereen, in première. Deze hilarische opera wordt die zondag drie keer opgevoerd door vijf professionele zangers en de initiator Aljosja Buijs achter de vleugel, in het ACEC gebouw te Apeldoorn.

De Opera Antonio is geheel gecomponeerd door kinderen van zes tot zestien jaar.  Uitvoerenden zijn de sopraan Carolien van Workum, mezzosopraan Christina Plein, verhalenverteller Hans Platenkamp, bariton Hans Scholing, muziektheaterstudent Maarten Zaagman en pianist Aljosja Buijs.

Een jaar lang werkten vierentwintig leerlingen van Buijs  aan het verhaal en de muziek met een zeer kleurrijk resultaat: een klassieke, reggae, pop, rap, hedendaagse, één uur durende opera over restaurant Antonio. Hilarische aria’s als “de Ballade van een Dooie Kip” en “de Hutspotrap”  worden afgewisseld met klassieke intermezzi en een spetterende “Salsa Finale”. Wie bovendien tijdens de voorstelling wil genieten van lekkernijen uit de keuken van Antonio kan een culinair verwenpakket kopen.

Aljosja Buijs is pianist van orkest de “ereprijs”, coördinator vooropleidingen ArtEZ Conservatorium Arnhem, methodiekdocent en bovenal een bevlogen pianodocent in Oosterbeek, waar hij met zijn leerlingen regelmatig werkt aan bijzondere compositieprojecten. Het middel compositie voor het overbrengen en aanleren van muzikale informatie heeft inmiddels in de afgelopen tien jaar in de pianoles in Oosterbeek geleid tot vele prachtige composities van kinderen.

De opera wordt opgevoerd op zondag 16 juni om 12.00, 16.00 en 20.00 uur. Aansluitend aan de 16.00 uur voorstelling is het tevens mogelijk een diner arrangement  te reserveren.

Entree voorstelling: € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen tot en met 17 jaar. Informatie & reserveren (noodzakelijk): via www.aljosjabuijs.nl of 06 27375402